NRK Meny
Normal

Tynnslitt tillit til Navarsete

Tilliten til Navarsete og Vegdirektoratet er tynnslitt i Frp.

Liv Signe Navarsete.
Foto: unknown / SCANPIX

Stortingsrepresentantene Bård Hoksrud fra Telemark og Arne Sortevik fra Hordaland er rasende over at samferdselsministeren forsøkte å hemmeligholde rapporten om tilstanden ved tunnelene i Norge.

- Tunnelskandalen bør få konsekvenser for ledelsen i Vegdirektoratet, sier de to i en pressemelding fra partiet.

Frp er sjokkert


I dag ble det avslørt at samtlige tunneler langs nye E18 gjennom Vestfold må stenges på grunn av dårlig sikkerhet. Dermed ser det ut til at gamle E 18 vil bli ny hovedfartsåre i lang tid fremover. 

 

 

Bård Hoksrud
Foto: Lene Granli / NRK

- I stedet for å legge opp til meroffentlighet tyr denne regjeringen mer til hemmeligstempling av rapporter. Vi er sjokkerte over at de hemmeligholder rapporter som setter folks liv i fare. Det kan ikke være slik at ubekvemheter skal skjules for befolkningen, sier Sortevik og Hoksrud, som sitter i Stortingets transport- og kommunikasjonskomité.

Rydder opp

Nå krever FrP at samferdselsminister Liv Signe Navarsete rydder opp. Partiets tillit til ministeren begynner å bli tynnslitt.

 

 

Stortingsrepresentant Arne Sortevik fra Fremskrittspartiet.
Foto: Falch, Knut / SCANPIX

- Nå må den gamle "dødsveien" opprustes umiddelbart og nødvendige sikringstiltak komme på plass umiddelbart, med den økende trafikkmengden som kommer på gamle E18 utover sommeren. Gamle E18 er en dødsfelle, mener de to FrP-politikerne.

De ber nå ministeren åpne pengesekken slik at veien kan omasfalteres og sikres.

Må handle

- Problemet er at sikringsarbeidet av Hanekleivtunnelen har tatt veldig lang tid. Regjeringen har ikke satt av penger til sikringsarbeidet. Er det mangel på midler som er problemet får regjeringen skynde seg til Stortinget, så skal de få pengene.

- Vi registrerer at ministeren de siste dagene har reist rundt for å skryte av den jobben regjeringen gjør. Nå er det på tide at det handles både fra samferdselsdepartementet, ministeren, Statens Vegvesen og vegdirektoratet. De har vært altfor defensive etter raset i Hanekleivtunnelen.