Tvilsom annullering hindret seier til Sandefjord

I bunnoppgjøret mellom Tromsø og Sandefjord fotball i eliteserien for menn så det lenge ut til at Sandefjord skulle få med seg alle poengene hjem. Men et annullert mål og en sen utligning fra Tromsø sørget for uavgjort.

Pål Alexander Kirkevold

ANNULLERT: Pål Alexander Kirkevold scoret to mål mot Tromsø i kveld, men fikk sin andre scoring annullert. (Arkivfoto).

Pål Alexander Kirkevold ga Sandefjord ledelsen da han scoret sitt sjette eliteseriemål for sesongen etter en halvtimes spill i Tromsø. Cheikhou Dieng la inn fra høyresiden. Simen Wangberg fulgte ikke med, og Kirkevold fikk stå alene og sette inn 1-0.Tromsø hadde startet kampen best, men klarte ikke ta seg opp etter målet, og måtte gå til pause ett mål under.

Jublet for tidlig

Tre minutter inn i andre omgang jublet Sandefjord igjen for scoring. Jean AlassaneMendy prøver seg på et skudd, og på bakre
stolpe står Kjell Rune Sellin og styrer ballen i mål. Dommer Ola
Hobber Nilsen blåste for scoring, og lagene gjorde seg klare til
avspark. Så ser Nilsen på storskjermen at det kan se ut til at
Sellin sto i offside, og velger dermed å annullere måle til
kraftige protester fra Sandefjord-trener Lars Bohinen.
Begge lag gjorde flere bytter, og Sandefjord la seg defensivt med en 4-5-1-formasjon mot slutten. Tromsø hadde mye ball, men slet med å finne en vei gjennom gjestenes forsvar.

Sandefjord fotball jubler for scoring

FRA JUBEL.. Sandefjord har gått fra jubel til gråt denne sesongen. Her er spillerne med trener Lars Bohinen,

Nedrykksplass

Fem minutter før slutt fikk de uttelling da Kent-Are Antonsen hamret inn 1-1. Derfra og ut jaktet hjemmelaget et seiersmål, men Sandefjord ryddet unna alle forsøkene.Dermed ligger Sandefjord på nedrykksplass fire poeng bak Tromsø på plassen over. Tromsøværingene lå an til å holde seg på kvalifiseringsplass, men etter at Mjøndalen slo Haugesund søndag gikk de forbi Tromsø på tabellen. (©NTB)