NRK Meny
Normal

– SF rykker ikke ned

Hjem igjen til 17. mai-feiring etter 5–1 tapet mot Rosenborg på Lerkendal kan kanskje spillerne i Sandefjord Fotball klare å svelge. Det som trolig er vanskeligere å godta er at de på lørdag gikk på sitt sjette strake tap i eliteserien.

Leif Tore Markman

Leder for Blåhvalane Leif Tore Markman mener tapet mot Rosenborg ikke er det verste.

Foto: Fredrik Laland Ekeli / NRK

Sandefjord Fotball har ikke fått noen drømmestart på sesongen i eliteserien. Laget rykket opp etter forrige sesong, men kjemper nå hardt for å beholde plassen i den øverste divisjonen i norsk fotball.

– Det har vært en krevende innledning hvor marginene ikke har vært på Sandefjords side. Men det er en lang sesong, og vi har troa, sier Sandefjordordfører Bjørn Ole Gleditsch.

Han lover å være en av dem som skal heie gutta frem videre.

Les også: Rosenborg i festhumør

Viktig for byen

Samtidig som Gleditsch er en ivrig SF-supporter er han også opptatt av hva det betyr for byen og innbyggerne generelt å ha et fotballag i eliteserien.

Bjørn Ole Gleditsch

Sandefjordordfører Bjørn Ole Gleditsch kommer til å stå på tribunen å heie hele sesongen.

Foto: Fredrik Laland Ekeli / NRK

– Det er veldig samlende for alle type mennesker og alle generasjoner. I tillegg får det stor oppmerksomhet i mediebildet. Og det skaper et samhold som kan føre til at vi får til mye annet også, sier Gleditsch.

En som er glad for å ha en engasjert ordfører er leder av Blåhvalane, supporterne til Sandefjord Fotball, Leif Tore Markman.

– Det varmer et supporterhjerte, sier Markman.

En lang sesong

Etter at niende runde i eliteserien ble spilt på lørdag står Sandefjord med kun to seiere. Det betyr sju tap, noe som plasserer dem på kvalifiseringsplass på tabellen med kun 6 poeng.

Markman er ikke spesielt bekymret over det, for sesongen er langt fra ferdig.

– Noen synes dette er forferdelig trist og leit, mens andre har mer langsiktig tankegang. Det er 21 kamper igjen av denne sesongen så det kan skje mye, sier Markman.

Han tror de fleste er klar over at dette året i eliteserien ikke kan samlignes med forrige år i 1. divisjon.

– Det er tøffere, det er et høyere nivå, og det merker nok guttane litt nå.

Er du sikker på at SF ikke rykker ned?

Selvfølgelig er jeg det. Jeg er supporter, det er klart jeg er sikker på at Sandefjord ikke rykker ned, avslutter Markman med et smil.