NRK Meny
Normal

Trygge for kloakk i Larvik

- Kloakkutslippene som skjedde i Horten kan aldri skje i Larvik. Det mener Rolf Ludvigsen i kommunalteknikk i Larvik.

Kloakkutslipp Horten
Foto: Jonas Rydén / NRK

I forrige uke var fylkesmiljøvernsjef Werner Olsen på befaring på Falkensten renseanlegg i Horten.

Der konkluderte Olsen med at kloakkutslippene i indre havn kunne skjedd i hvilken som helst kommune i Vestfold.

Møkka havner på dypet

Rolf Ludvigsen, avdelingsingeniør i kommunalteknikk i Larvik kommune, mener det ikke kan skje i Larvik fordi alle overløpsutslippene går ut på dypt vann.

Selv ved en strømstans vil aldri urenset kloakk lekke ut i badevannet.

I 2001 sto Lillevik renseanlegg ferdig, og etter at Larvik kommune fikk på plass et svært kostbart anlegg, er det ingen fare for at kloakken skal komme på avveie.

Slipper litt ved mye regn

Fylkesmiljøvernsjef Werner Olsen sa til NRK i forrige uke at kloakkutslippene i Horten kan skje i hvilken som helst kommune. Det er ikke tilfelle for Larvik sin del understreker Ludvigsen.

På renseanlegget, som ligger noen hundre meter fra den idylliske badestranda Lillevik,er det alltid ansatte på jobb. Og dersom alarmen går for en pumpe som har stoppa eller liknende, har man beredskap som er på raskt plass og løser problemet. Men hvis væregudene ikke er på Larvik kommunes side og det kommer mengder med nedbør, kan det hope seg opp også i Larvik.

- Ved kraftig nedbør går det noe ut i fjorden, men det er uttynna, sier Ludvigsen. Han understreker at anlegget er laga slik at det tyngste går lengst ut og det uttynna får slippe ut på grunnere vann.