Trygg Trafikk teller refleksbrukerne

Voksne er ikke særlig flinke til å bruke refleks. Likevel overrasket dagens telling.

Illustrasjonsfoto fotgjenger

Barn er flinkere til å bruke refleks enn voksne. (illustrasjonsbilde)

Foto: Colourbox

Tidlig torsdag morgen, mens det ennå var mørkt ute, var NRK ute med Mette Magnussen i Trygg Trafikk for å telle fotgjengere og syklister med refleks.

Mette Magnussen står langs veien.

I dag er det den nasjonale Refleksdagen. Mette Magnussen i Trygg Trafikk Vestfold sier det markeres over hele landet. (arkivbilde)

Foto: Yngve Tørrestad / NRK

Selv om fjorårets landsdekkende telling viste at kun 29 prosent av de voksne i landet bruker refleks, overrasket dagens telling Magnussen.

– Det er skremmende. At det var så dårlig som det var nå, var jeg ikke klar over, sier hun etter å ha sett mange personer som var på vei til jobb, men ingen med refleks.

Les også:

I ukene 45 og 46 er det tid for en ny opptelling. Trygg Trafikk skal da ut i alle fylkene i landet for å se hvor mange som bruker refleks.

Finn frem refleksen

Ifølge Magnussen kan man redusere risikoen for å bli påkjørt med 85 prosent hvis man bruker refleks.

– Det er så lite som skal til. De aller fleste av oss har reflekser i skuffer og skap hjemme. Finn de frem i dag, sier Magnussen.

Les også:

Én syklist skilte seg ut

Etter å ha kjørt rundt i Tønsberg i 30 minutter, fant vi til slutt en person som gjorde alt riktig – en syklist med lys på sykkelen og iført refleks.

– Syklistene har blitt veldig flinke, spesielt de som sykler til og fra jobb daglig, sier Magnussen.