NRK Meny
Normal

Truet banksjefen med halshugging

Tønsberg-mannen innrømmet i retten å ha truet med å halshugge konsernsjef Rune Bjerke i DNB, men ble likevel frifunnet.

Rune Bjerke

KONSERNSJEF: Rune Bjerke.

Det var under en ferie i utlandet at den 49 år gamle mannen gikk tom for penger. Han ringte banken for å få tilgang til nettbanken, der han mente det var penger på vei inn. Banken ga imidlertid 49-åringen beskjed om at det var uaktuelt å utlevere passord over telefon.

Noe senere den samme dagen ringte mannen banken igjen. Da ønsket han å få opprettet et kredittkort, men banken avslo ønsket fordi 49-åringen hadde betalingsanmerkninger.

Tomme trusler

I retten sa mannen at han var oppgitt og frustrert over kundebehandlingen, og at han derfor sa at han visste hvor Rune Bjerke bodde og at han skulle halshugges. Telefonsamtalen fortsatte en god stund til før den ble avsluttet på en grei måte.

Kundebehandleren forklarte i retten at hun oppfattet den tiltaltes utsagn som "tomme trusler", men at hun rutinemessig rapporterte hendelsen videre til sin sjef. Også bankens sikkerhetsavdeling ble varslet. I varslingen skrev kundebehandleren at hun ikke trodde noe ville skje med Bjerke, men at hun ville melde episoden videre for sikkerhets skyld.

Da mannen senere ble kontaktet av politiet, ble han svært overrasket. Han forklarte i avhør at han ikke hadde til hensikt å skade bankens konsernsjef.

Les også:

Tullprat

Påtalemyndigheten ba retten straffe mannen med 25 dagers betinget fengselsstraff og en bot på 10.000 kroner.

Retten har imidlertid frifunnet mannen.

I dommen heter det at tiltalte var en frustrert kunde som var fortvilet over at han hadde gått tom for penger. Retten mener at mannen på en ufin og svært unødvendig måte ga uttrykk for sin frustrasjon, men har lagt vekt på at kundebehandleren oppfattet trusselen som tullprat.

Retten har derfor i sin frifinnende dom lagt vekt på at kvinnen hverken ble redd eller trodde at noe ville skje med konsernsjefen.

Konsernsjef i DNB, Rune Bjerke, ønsker ikke å kommentere dommen.