NRK Meny
Normal

Tror han husker drapet

Familien til den drepte Nøtterøy-kvinnen tror ikke på tiltaltes forklaring.

I drapssaken mot den 44 år gamle mannen fra Nøtterøy var det tirsdag etterforskere, familie og en overlege som vitnet. Og det var sterke scener og vitneforklaringer som kom frem i retten.

Nøtterøy-drapet

 

Kripos-etterforsker Per Angel la frem et omfattende bildemateriale fra etterforskningen, først og fremst fra huset på Nøtterøy der familien bodde. Det ble vist en del bilder fra blant annet soverommet, hvor politietterforskerne har funnet et stort antall blodflekker.

- Han må tilstå

Den drepte kvinnens far,Anders Kristian Kjær, inntok vitneboksen i dag. Han tegnet et bilde av tiltalte som en mann som aldri har møtt problemene sine, som alltid har funnet korteste vei rundt.

- Jeg er helt sikker på at han husker det som har skjedd, sa Kjær, som ikke hadde noen problemer med å møte sin svigersønn i retten i dag.  

Kjær uttrykte også forståelse for at tiltalte har hatt det vondt. Han mener det er lett å forstå at 44-åringen har hatt det vondt med tankene om at kona ville gå fra ham.  

Faren sier familien kan tilgi 44-åringen hvis han kommer direkte til dem og ber om det.

- Men da må han tilstå og fortelle oss akkurat hva som skjedde. Hvis ikke har han ingen ære. Men jeg tviler egentlig på at han noen gang kommer til å gjøre det, sa faren til pressen etter at rettsmøtet var avsluttet tirsdag.

Blir satt ut

Nøtterøy-drapet - Arild Holden - forsvarer
Foto: rune Christoffer Holm / NRK

Tiltaltes advokat Arild Holden mener det har vært en spesiell dag i retten.

- De pårørende har forklart seg, og det er klart at de forklaringene bærer preg av at de er gitt fra de pårørende. Til slutt i dag hørte vi forklaringen fra en psykiater som kjenner godt til tiltalte. Mitt inntrykk er at han fikk rettet godt opp det bilde som ble gitt av andre vitner, sier Holden.

Familien ga under tirsdagens forklaringer uttrykk for at de ikke tror på tiltalte når han sier at han ikke husker å ha drept kona. Hans advokat forteller at det går sterkt inn på tiltalte.

- Han blir helt satt ut på grunn av at de stilller spørsmålstegn ved hans troverdighet.  At de ikke tror på ham, det får stå for deres regning. Vi har vitneutsagn som går på det helt motsatte.

På onsdag skal flere av forsvarets vitner forklare seg. NRK Østafjells følger saken.