NRK Meny
Normal

Trolig flertall for å beholde Ramnes skole

Mandag kveld gikk flere hundre i fakkeltog mot nedleggelse av Ramnes skole i Re. Nå ser det ut til at folkemengden kan ha blitt hørt.

Barn i fakkeltog

Nedleggelsen av Ramnes skole har engasjert sterkt i Re. Mandag gikk flere hundre i fakkeltog mot nedleggelsen.

Foto: Lars Tore Endresen / NRK

– Etter å ha vurdert frem og tilbake og hørt på de innspill som er kommet underveis har kommunestyregruppen kommet frem til at det riktige nå er å opprettholde skolestrukturen, sier Frode G. Hestnes i Re Frp til NRK.

Frp på banen

Formannskapet i Re vedtok nylig å legge ned Ramnes skole og heller overføre rundt 200 elever fra Ramnes til Rørostoppen skole, samtidig skulle da Ramnes skole bli ny ungdomsskole. Saken har engasjert sterkt i Re kommune, og det har tidligere vært to underskriftskampanjer for å beholde Ramnes skole.

Re Frp var imidlertid ikke med i behandlingen av budsjett- og økonomiplanen i formannskapet og har således hatt en unik mulighet til å bruke litt lengre tid på å behandle saken, skriver Frp i en pressemelding.

– Prosessen har muligens gått for fort og det er fremkommet mange argumenter mot rådmannens forslag de siste dagene som vi har valgt å ta til følge, forklarer Hestnes.

Re Frp vil bruke de neste dagene på å snakke med de andre partiene for å se om det kan arbeides for et fellesforslag.

– Uansett er det nå et flertall for opprettholdelse av skolen med Frp sine stemmer, sier Hestnes.

Behandles på torsdag

Både Arbeiderpartiet, SV og uavhengige Ulf Lund Halvorsen har ifølge Reavisa sagt at de vil beholde Ramnes og Solerød, og at de vil ha ny ungdomsskole på Revetal.

Høyre har gitt uttrykk for å legge ned Ramnes og Solerød og Senterpartiet har vært delt.

Skolenedleggelsen har skapt splittelse innad i flere partier og saken skal endelig behandles i kommunestyret torsdag 18. desember.