NRK Meny
Normal

Trolig et oppgjør i krim-miljøet

Den 35 år gamle mannen som ble skutt og drept ved Holms kafeteria i Larvik var trolig et offer for et oppgjør i kriminalmiljøet.

Drap Larvik

Politiet gjør sine undersøkelser utenfor Holms motell mandag morgen der en mann ble skutt i natt.

Foto: Bendiksby, Terje / NTB scanpix

Tre personer er pågrepet etter et voldsomt oppgjør på veikroen Holms langs E18 mellom Sandefjord og Larvik. To menn i begynnelsen 20-årene er siktet i saken. De er tidligere straffet for volds- og vinningskriminalitet. Den tredje pågrepne er en kvinne som var sammen med mennene da politiet kom til åstedet. Hun er også i begynnelsen av 20-årene.

– Alle er siktet for forsettlig drap eller medvirkning til dette, sier politiinspektør Magnar Pedersen.

Offeret er en 35 år gammel mann fra Sandefjord. Han er tidligere straffedømt for narkotikakriminalitet.

– Skal ha hatt kontakt

– De tre skal ha hatt kontakt med hverandre, men hva slags kontakt vil jeg ikke komme nærmere inn på før vi har etterforsket videre i denne saken, sier Pedersen på en pressekonferanse politiet holdt mandag ettermiddag.

Det var 03.25 i natt at politiet fikk melding om flere skudd ved en bensinstasjon ved Holms ved Larvik.

– På stedet ble det ved pumpene funnet en person som ble erklært død på stedet, sier politiinspektør Hans Henrik Aske i Vestfold politidistrikt til NRK.

35-åringen skal ha blitt skutt minst to ganger i ryggen. Vitner har fortalt om flere skudd, men Pedersen vet ikke nøyaktig hvor mange skudd som ble avfyrt. Politiet har foreløpig ikke funnet skytevåpenet, og de har bedt Kripos om bistand i den
tekniske etterforskningen.

– Vi har blant annet et åsted og en bil som må undersøkes, pluss flere andre tekniske undersøkelser, forklarer Pedersen.

– Nekter straffskyld

Advokat Jonny Sveen forsvarer en av de siktede mennene. Han sier klienten nekter straffskyld.

– Det er veldig tidlig i saken, og jeg har ennå ikke fått noen oversikt over faktum. Det jeg kan si så langt, er at min klient nekter straffskyld i forhold til den siktelsen som nå foreligger, sier Sveen.

– Hvorfor nekter han straffskyld?

– Det er ut fra det han har blitt presentert. Fra det lille han er blitt presentert, så nekter han straffskyld for en slik siktelse.

Sveen vil ikke kommentere om hans klient var på stedet da 35-åringen ble drept, eller om de var bekjente.

– Jeg kan ikke kommentere noe av det som foreligger av etterforskning. Det er altfor tidlig å si noe om det, sier Sveen.

Utelukker ikke flere pågripelser

Pedersen sier at selv om de har pågrepet tre personer i saken, utelukker ikke politiet at flere personer kan ha hatt noe med drapet å gjøre.

– Vi utelukker ikke flere pågripelser i saken, sier han. Politiet ønsker derfor svært gjerne tips i saken.

– Vi er svært interessert i tips og opplysninger om bevegelser i dette området mellom klokken 02 og klokken 04 i natt, sier Pedersen.

Mye blod på åstedet

– Det er svært mye blod her, og det er blodspor i et stort område rundt bensinstasjonen, forteller NRK.no sin reporter på stedet, Jan Gulliksen.

Liket av den drepte mannen ligger fortsatt under en presenning på åstedet, kun noen meter unna bensinstasjonen. Politiet ønsker ikke å flytte offeret før det er gjort grundige undersøkelser på stedet.

Rundt klokken 10 mandag formiddag ankom Kripos åstedet med tre personer.

Kripos ankommer åstedet der en mann i 30-årene fra Vestfold ble skutt og drept natt til mandag.

SE VIDEO:Her kommer Kripos til drapsstedet i Larvik

– Fælt at slikt kan skje

En nabo som bor i nærheten av der drapet skjedde, sier at han er overrasket over at det kunne skje noe så dramatisk i området, men sier til NRK.no at det ofte har vært bråk og leven ved stedet. Naboen ønsker å være anonym.

– Det begynner å bli tøffe forhold her når folk begynner å bruke våpen i dette miljøet, sier han.

Naboen sier også at det har vært snakk om gjengvirksomhet i området. Naboen sier videre at han ikke hørte noe på det aktuelle tidspunktet da drapet skjedde.

– Rolig og koselig

Naim Gashi som er daglig leder på Holms kafeteria hadde god kontakt med avdøde.

– Han var en rolig og veldig koselig fyr. Vi har drukket kaffe sammen flere ganger, og han prøvde å forklare meg ting som han har opplevd og jeg har på en måte blitt som en psykolog. Jeg er her døgnet rundt, og de som bor her skal ha det godt og rolig. Det har aldri skjedd noe galt her, og det er rart for meg å høre hva som har skjedd.