NRK Meny
Normal

Travelt på Torp

Kombinasjonen av høstferie og dårlig sommervær i år gjør at mange reiser bort med fly fra Torp flyplass i dag.

Sandefjord lufthavn Torp.
Foto: John-André Samuelsen / NRK

– Det er svært travelt i dag. Det er stor utfart og de aller fleste fly er nesten fulle.

Det sier Leif Arild Jensen, salgs- og servicemedarbeider i Widerøe. Han er en av mange ansatte på flyplassen som håndterer et stort antall solhungrige og ferierende passasjerer denne dagen.

Men selv om det er mange mennesker som skal ut og reise, er det ikke noe kaos, sier Jensen.

– Men folk må nok forvente noe mer kø enn på en vanlig hverdag. Derfor anbefaler vi folk å være ekstra tidlig ute. Det blir nok en del trøkk utover ettermiddagen og litt utover kvelden også.

Leif Arild Jensen

Leif Arild Jensen og kollegene hans står på for at folk skal komme seg på ferie denne travle fredagen i innledningen av høstferien.

Foto: Fredrik Laland Ekeli / NRK
Mange er klare for Syden

– Det er mange med solhatt her i dag?

–, Ja jeg har også sett det. Det er tydeligvis mange som skal reise sørover. Men det er også en god del som reiser innenlands.

En av dem som er ikledd solhatt og klar for Gran Canaria-ferie er Erlend Eimhjellen. Han er på vei sammen med familien og ser fram til bedre temperaturer.

– Vi pleier å være på Gran Canaria ei uke i året uansett, og det blir i høstferien. Men det passet jo ekstra godt i år med tanke på det været vi har hatt i sommer. Det ser veldig bra ut på værmeldingen, med temperaturer som en god norsk sommer og varmt i vannet.