NRK Meny
Normal

– Bekymringsfullt at mange mister jobben

Norsk Stål trapper ned virksomheten i Horten og flytter store deler av produksjonen til Søgne i Vest-Agder, skriver Gjengangeren.

Are Karlsen.

Ordfører Are Karlsen sier at Norsk Stål har betydd mye for kommunen fordi bedriften har bidratt til mange arbeidsplasser.

Foto: NRK

Rundt 20 årsverk rammes. De ansatte ved stålbedriften ble orientert om situasjonen forrige uke.

– De vil selvfølgelig bli behandlet i henhold til norsk lov og avtaler inngått mellom hovedorganisasjonene, sier administrerende direktør Morten Danielsen til avisa.

Platelager med tilhørende produksjon, alle skjæretjenester samt kontoransatte blir borte innen april neste år.

All virksomheten bedriften har i dypvannskaia forsvinner, mens noe blir igjen i Horten industripark.

– Det som først og fremst er trist med dette, er de arbeidsplassene det gjelder. Jeg har ikke fått en endelig bekreftelse på hvor mange det er, men det er bekymringsfullt at ganske mange mister jobber sin, sier ordfører Are Karlsen til NRK.

Vil skape nye arbeidsplasser

Industrien i havna er egentlig fredet til 2026.

– Blir det en forandring på det nå?

– Uavhengig av Norsk Ståls beslutning, er planen vår å få lagt en mer langsiktig strategi for havna, altså hvordan vi kan kombinere arbeidsplasser med forskjønning og mer åpenhet i området. Den prosessen blir ikke mindre viktig av det som har dukket opp nå, sier Karlsen.

Ordføreren velger å være optimistisk med tanke på fremtidige arbeidsplasser i Horten, og sier at hele det politiske miljøet er opptatt av å bevare og få nye arbeidsplasser til kommunen.

– Vi kommer til å bruke mye tid på den biten, sier han.