NRK Meny
Normal

Her er beslaget fra boligen til de 13 tyverimistenkte

Det startet med indrefilettyverier ved en Meny-butikk i Sandefjord på mandag. Så førte dette til massepågripelsene i Vestfold denne uka.

Denne uka har til sammen 13 personer med rumensk bakgrunn blitt pågrepet i Vestfold. Flesteparten er løslatt mot meldeplikt, mens to menn er fortsatt holdt i varetekt. Ifølge politiet er omfanget av kriminaliteten ukjent, men de mener at det kan være flere som er involvert.

– På nåværende tidspunkt er det 13 rumenere som er pågrepet. Vi utelukker ikke at det kan bli flere pågripelser, men nå er det disse 13 vi konsentrerer oss om.

Det sier leder av avsnittet for organisert kriminalitet i Vestfold politidistrikt, Henning Fosaas, til NRK.no.

Det hele startet med at to menn ble pågrepet for tyveri av indrefileter fra en Meny-butikk i Sandefjord mandag denne uka. Påfølgende dag fant politiet tyvgods.

Her var det sminke, parfyme, trankapsler og en kniv som antas å være en konfirmasjonsgave. Den har graveringer hvor det står "Kim". (se bilder øverst i saken)

Mulige forgreininger til nabofylket

Politiet sier det er tidlig i etterforskningen, og at det er derfor de ikke kan se bort fra at flere personer kan bli pågrepet i saken. Det er på det rene at andre som har blitt tatt for tilsvarende forhold i Telemark har bodd i boligen hvor beslagene ble gjort.

Den yngste av de siktede er en 17 år gammel jente. Hun er en av to kvinner blant de pågrepne. De 11 mennene er alle siktet for enten tyveri, grovt tyveri eller heleri.

Fredag er det fengslingsmøte for en av dem. Politiet knytter ham til et villainnbrudd på Nøtterøy.