Mariakirken skal markeres tydelig

Stedet der Mariakirken lå i Tønsberg skal vises tydelig.

Kirken skal markeres tydelig

På Torget i Tønsberg skal det lages et horisontalt plan for å markere hvor Mariakirken lå. Her avmerket på en modell.

Foto: Yngve Tørrestad / NRK

Nå har arkitekten bak revitaliseringen av Torget i Tønsberg laget en skisse og en modell som viser hvordan han vil at Mariakirken skal markeres.

Torget revitaliseres

Torget i Tønsberg skal gjennomgå en revitalisering og gjøres helt om. Planene er vedtatt og Torget skal være ferdig høsten 2011. I forbindelse med arbeidene på Torget sist sommer, ble ruinene av Mariakirken avdekket.

I de opprinnelige planene var det meningen at selve plassen der kirken lå skulle markeres med en annen type stein enn det som skal legges på Torget for øvrig.

Etter at kirkeruinene ble avdekket ble det gjort ulike undersøkelser om, og eventuelt hvordan, det ville være mulig å la ruinene være synlige uten å bli skadet i framtiden.

Det kom ikke til noen løsning og ruinene ble igjen gravet over, men nå har arkitekten gjort et nytt framstøt etter ønske fra Tønsberg kommune og Tønsberg utvikling.

(Teksten fortsetter under bildet)

Arild Bakken med modell av Torget

Arild Bakken er prosjektleder for revitaliseringen av det historiske Tønsberg.

Foto: Yngve Tørrestad / NRK

Horisontalt plan på det skrå torget

– Arkitekten ønsker at ruinene markeres horisontalt ved at det blir laget et vannrett plan på det skrå torget. Det betyr et innhugg i grunnen, sier Arild Bakken som er prosjektledet for revitaliseringen av det historiske Tønsberg.

– Rundt det vannrette «dekket» blir det varierende høyder med stein hvor folk blant annet kan sette seg, sier Bakken. Det vil også bli inskripsjoner rundt som leder til Slottsfjellet hvor all informasjon om Mariakirken blir å finne, sier Bakken.

Det revitaliserte Torget i Tønsberg skal være ferdig i september 2011.

Ruinene gravet fram

Ruinene av Mariakirken ble gravet fram i sommer. Nå er de igjen tildekket, men skal markeres med et horisontalt plan på det skrå torget.

Foto: Yngve Tørrestad / NRK