NRK Meny
Normal

Millioner til satsing på toppidrett

Idrettsmiljøet skal satse mer på talentene i egen region og utvikle dem her.

Torjus Sleen

SATSER: Torjus Sleen ønsker et ressurssenter for toppidretten velkommen. Her fra en sykkeltur på Ringshaugstranda i Tønsberg. Sleen satser selv på en proffkarriere innen sin idrett.

Foto: Eva Beate Strømsted / NRK

– Det har mye å si for oss.

Syklist Torjust Sleen fra Re (Uno-X Developement Team) er en av utøverne som kan nyte godt av det som ligger an til å bli et regionalt Olympiatopp-senter for Vestfold, Buskerud og Telemark.

Vestfold fylkeskommune har bevilget to millioner kroner over tre år til dette senteret og i løpet av de neste dagene skal Telemark og Buskerud behandle saken politisk.

– Vil satse på unge

Organisasjonssjef i Vestfold idrettskrets, Bjørn Lauritzen, sier at de ønsker å satse på idrettsutøvere i aldersgruppen 19 til 23 år for å styrke idretten på alle nivåer.

– Det er for dem som ser ut til å ha en profesjonell karriere foran seg og som potensielt kan ta OL og VM-medaljer i sine idretter. Det er de beste av de beste som vi ønsker å gi et lokalt tilbud. Vi ønsker å beholde talentene våre her, sier Lauritzen.

I løpet av de neste dagene skal Telemark og Buskerud behandle saken politisk, og hvis alt går etter planen, er kompetansesenteret oppe og går om kort tid.

Bedre oppfølging

Per Egil Swift

TRENER: Per Egil Swift er sportssjef og Lærer på Wang toppidrett i Tønsberg.

Foto: Eva Beate Strømsted / NRK

I praksis skal de beste utøverne få både studieveiledning, medisinsk oppfølging og fagfolk med spisskompetanse innenfor sine idretter. En daglig leder for senteret er allerede på plass.

Sportssjef på Wang i Tønsberg, Per Egil Swift, mener det vil gjøre regionen mer attraktiv.

– Først og fremst vil det bety mye for lokalidretten. Det blir attraktivt for talentene her, sier Swift.

Dyrke talenter

Lauritzen håper de i løpet av 2–3 år kan dyrke frem talenter som er i verdenstoppen i sin idrett.

– Faktum er at Vestfold og Telemark har ligget langt bak Buskerud når det gjelder vinteridrettene og Vestfold er bedre på sommeridrettene. Vi ønsker å styrke begge satsingene i regionen, sier han.