NRK Meny
Normal

Tønsberg varmest i landet

Hele tolv varmegrader viste målestasjonen i Tønsberg søndag ettermiddag. Så varmt var det ikke noe annet sted i landet, ifølge Meteorologisk institutt.

Varmeste dagen i Tønsberg

VARMT: Sola varmet godt på torget i Tønsberg søndag ettermiddag.

Foto: Anntte Grasmo Bergman / NRK

Tønsbergenserne fikk en forsmak på våren søndag. Med hele tolv varmegrader i lufta var det godt å være ute og nyte de første varmende solstrålene i år. Møre og Romsdal fulgte hakk i hæl med elleve grader.

Neringa Mikalauskaite som bor i Tønsberg, nøt søndagen på torget sammen med familien.

– Det er veldig godt og varmt i dag, sier Neringa. Yngstedatteren på tre år satte også pris på en dag uten votter, slik at hun kunne mate duene med muffinssmuler.

Familie på bytur

TORGET: Mange valgte å nyte søndagen i sentrum med en kaffe. Fra venstre: Evita Jancenkovaite, Amelie Mikalauskaite, Neringa Mikalauskaite og Donatas Tekorius.

Foto: Annette Grasmo Bergman / NRK

Både de som helst sitter i sola med en kaffe og de som går ut i marka og fjæra, fikk full uttelling denne søndagen, men det kommer ikke til å vare.

Kaldere utover uka

Allerede søndag kveld skyer det til, og mandag blir det delvis skyet og opphold.

– Det ligger an til å komme nedbør sent tirsdag kveld og første del av onsdag, forteller Jan-Inge Hansen som er meteorologkonsulent hos Meteorologisk institutt.

Dermed kryper også gradestokken nedover og legger seg rundt null utover uka.

– Nedbøren kommer mest sannsynlig som regn, men det kan komme som snø i indre strøk av Vestfold, sier Hansen.

– Så det er for tidlig å ta av taket på kabrioleten i Vestfold?

– Det er nok ikke kabrioletvær ennå. Vi er bare i midten av februar, så det skal ikke være vår, sier meteorologkonsulent Jan-Inge Hansen som lover at sola kommer tilbake i slutten av uka.

– Men det blir i kombinasjon med nordavind og kuldegrader, avslutter Hansen.