NRK Meny
Normal

Tønsberg Høyre stuper på ny meningsmåling

En meningsmåling gjennomført av InFact viser at bare rundt 25 prosent ville stemt på Høyre hvis kommunevalget var i morgen. Det er nesten 12 prosent færre enn ved forrige kommunevalg.

Ordfører i Tønsberg, Petter Berg

Ordfører i Tønsberg og Høyre-politiker, Petter Berg, ser ikke mørkt på tallene før det kommende valget.

Foto: Philip Hofgaard / NRK

Valglogo

– Vi har vært gjennom en krevende periode, hvor vi har tatt en del upopulære avgjørelser. Men nå begynner det å gi resultater og vi er ute av ROBEK-lista i løpet av året, sier Høyre-politiker og ordfører i Tønsberg kommune, Petter Berg.

En ny meningsmåling fra InFact gjort for Tønsbergs Blad spår et svært dårlig kommunevalg for Høyre, sammenlignet med det forrige. I 2011 ble resultatet 37 prosent for partiet i Tønsberg, mens den nye meningsmålingen viser et resultat på kun 25,5 prosent.

Ser ikke mørkt på tallene

Berg ser imidlertid ikke for mørkt på tallene i forkant av valget.

– Når vi får frem resultatene av vår politikk, vil en del Høyre-velgere som nå sitter på gjerdet, igjen støtte partiet, sier Berg.

Høyre-politikeren avviser at partiet har gjort noe som har støtt fra seg velgere, og mener de har gode resultater å vise til.

– Vi raste frem på kommunebarometeret og vi vant kommune-NM, til tross for innstrammingene vi har gjennomført. Så jeg er positiv, sier Berg.

Tror på flere velgere før valget

– Å sitte med makten i en så krevende periode, gir styringsslitasje. Men jeg tror det er mulig å mobilisere flere velgere i de to ukene før valget, sier Berg.

Berg forteller at de frem til valget vil arbeide med å presentere resultatene fra sin politikk, og planene de har for Tønsberg i fremtiden.