Pengestøtte til folkefest

– Tønsberg Båtrace er både en folkefest og regional utvikling, sier fylkesordfører Rune Hogsnes. Nå gir Vestfold fylkeskommune 200 000 kroner til arrangementet.

Frode Sundsdal

Frode Sundsdal er ydmyk og stolt over pengestøtten fra Vestfold fylkeskommune.

Foto: NRK

– Nå skal vi endelig få være med å kjøre selv. Det gleder vi oss veldig til. Ellers er det "same procedure as last year", sier prosjektleder for Tønsberg Båtrace, Frode Sundsdal.

I kulissene er det imidlertid noe som ikke er akkurat som i fjor. Tirsdag formiddag kunne Vestfold fylkeskommune fortelle at de bidrar med 200 000 kroner til arrangementet.

Tønsberg Båtrace er regional utvikling og kjempereklame for Vestfold og Tønsberg ifølge fylkesordfører Rune Hogsnes (H).

Han tror det økonomiske bidraget er vel anvendte penger, og at arrangementet vil være med på å gi Vestfold både økt mediedekning og turisme.

– Ydmyke og stolte

Nyheten kom under en pressekonferanse på brygga i Tønsberg i dag.

Sundsdal forklarte at frivillige og idrettslaget har lagt ned mange tusen timer for å hale prosjektet i land. Han mener bidraget fra fylkeskommunen er en vitamininnsprøytning.

– Det er helt fantastisk og noe vi er veldig ydmyke og stolte over. Det er gøy at fylkeskommunen kan komme med så gode nyheter.

Rune Hogsnes og Frode Sundsdal

Fylkesordfører Rune Hogsnes mener Tønsberg Båtrace er regional utvikling.

En folkefest

Ellen Eriksen (FRP)

Ellen Eriksen tror hele Tønsberg gleder seg til båtrace på brygga.

Leder hovedutvalget for kultur, idrett og folkehelse, Ellen Eriksen (Frp), var også til stede på brygga. Med stor entusiasme klarte Sundsdal å plassere henne i cockpiten på sin egen båt.

– Det blir folkefest når vi skal på dette her. Og det er jo folkehelse også. Jeg tror alle i Tønsberg gleder seg til dette båtracet, sier Eriksen.

Arrangementet finner sted på Brygga i Tønsberg første helg i august. Konkurransen som avholdes er VM i Formel 2.