NRK Meny
Normal

Nå er hun tilbake igjen

Tonje Daffinrud er endelig klar for å konkurrere igjen etter å ha vært skadet i fem måneder.

GLF-JUNIOR-SOLHEI Junior Solheim Cup

SATSES PÅ: I november i fjor ble Tonje Daffinrud tatt ut som én av ti spillere Team Norway, golfforbundets toppsatsing for profesjonelle spillere.

Foto: DAVID CANNON / AFP

Mandag gjør golfstjernen Tonje Daffinrud (24) fra Tønsberg comeback på Europatouren.

– Jeg reiser til India på mandag og er klar for første Ladies European Tour (LET)-turnering på en stund, bekrefter Daffinrud overfor Norsk Golf.

Hero Women’s Indian Open spilles fra 23. til 25. oktober, og blir Daffinruds første LET-turnering på fem måneder. Hun har gått glipp av de åtte siste turneringene på Ladies European Tour på grunn av en skade.

Tønsberg-jenta har tilbrakt den siste tida i Spania for å trene seg opp.

– Jeg har sjekket om håndleddet har taklet mer normale mengder med trening og spill. Etter en liten test-turnering her nede er jeg klar for turneringspill igjen. Jeg er veldig gira på å komme meg tilbake og drømmer om å spille turnering igjen. Det er godt å endelig ha fått litt fremgang, sier hun.

Vanskelige måneder

I november i fjor ble Daffinrud tatt ut til Team Norway, golfforbundets toppsatsing for profesjonelle spillere. Fjoråret ble hennes første sesong som profesjonell golfspiller.

Daffinrud har måttet smøre seg med tålmodighet de siste månedene. På grunn av kraftige smerter i håndleddet måtte hun trekke seg fra LET Access-turneringen i Drøbak den første uka i juni. Da fikk Daffinrud beskjed om at armen måtte få seks ukers hvile, skriver Norsk Golf.

I midten av juli kunne hun gradvis begynne opptreningen igjen, men da kjente hun umiddelbart smerter igjen.

Har falt på poenglista

I løpet av skadeperioden har golferen falt fra 32.- til 74. plass på poenglista til Ladies European Tour.

– Målet er å komme tilbake med fullt fokus på å vinne turneringer. Jeg er selvfølgelig spent på hvordan turneringsformen er, men har en god følelse etter noen dager i Spania, sier Daffinrud.