NRK Meny
Normal

Skamklipte flere hester

TJØME (NRK): – Vi tror sjalusi ligger bak.

Den hvite hesten «Pippi» har nå kort pannelugg.

KLIPTE LUGGEN: «Pippi» er en av fem hester som nå har en mye kortere lugg.

Foto: Anne Melsom Bjerke / NRK

Stall Verdens Ende på Tjøme kontaktet politiet i Vestfold klokken 22.30 søndag kveld. De hadde oppdaget at noen hadde tatt seg inn i stallen etter stengetid.

– Vi har hatt hærverk her. Det er fem til seks liter kraftfôr som er blitt tatt eller eventuelt gitt til hestene, og fem hester har fått panneluggen klippet rett av, sier Ingrid Juvstad som jobber i stallen.

NRK har fått tillatelse til å gjengi meldingen de la ut på Facebook-siden sin søndag kveld:

Takk til deg/dere som tok en liten kveldstur i stallen vår etter stengetid. Dette er veldig dårlig gjort ovenfor alle vi som hører til stallen og våre kunder.

Grunnen til at dørene våres er oppe, er pga. brannsikkerhet, så vi kan få hestene våres fort ut ved brann. Ikke for at dere skal komme å gjøre hærverk. Meld dere gjerne til oss før kl. 09.00 i morgen, hvis ikke blir saken anmeldt! Politiet er kontaktet.
PS. Vi så forresten bilen din!

– Vi er blitt utvalgt til det beste kvalitetssikra ridesenteret i Norge, og vi har handlet inn mange gode hester fra Danmark, blant annet «Pippi» som kom 24. juni. Så vi tror sjalusi har mye å si i denne saken, sier Juvstad.

Ingrid Juvstad holder en annen hvit hest.

FLERE HESTER: Også denne hesten har fått kortere lugg.

Foto: Anne Melsom Bjerke / NRK

– Ikke første gangen

Hun tror den eller de som står bak hendelsen, kjenner senteret fra før.

– De viser at de kjenner til hestene, de vet hvilke hester de kan komme inn til, og hvilke de ikke kommer i nærheten av, sier Juvstad.

Det er ikke første gangen at noen har tatt seg inn i stallen uten lov, forteller hun videre.

– Tidligere i sommer fant vi et knekt knivblad, som vi pleier å bruke når vi åpner rundballer, i en krybbe der hesten får kraftfôr. Uka etter fant vi et knivblad i boksen til en annen hest.

– Kan dette ha kommet dit på en annen måte?

Den hvite hesten "Pippi" og eieren Monica Lie.

TRIST: «Pippis» eier, Monica Lie, syns hendelsen er veldig trist.

Foto: Anne Melsom Bjerke / NRK

– Det er absolutt noen som har lagt det der. Et knivblad kommer ikke i en krybbe alene, og hesten klarer ikke å flytte den uten å skjære seg.

– Hun er mer skvetten

«Pippi» er blant hestene som nå har kortere lugg, og eieren Monica Lie forteller at hesten er blitt mer engstelig etter hendelsen søndag kveld.

– Det er trist. Hesten er blitt skremt. Hun er mer urolig når folk kommer, og hun er mer skvetten. De har nok bare tatt tak i panneluggen, røsket til og klipt, og det går utover hesten, sier Lie.

Krimsjef Knut Erik Ågrav opplyser at de skal etterforske den uvanlige saken ved blant annet å foreta avhør.