NRK Meny
Normal

Tiltalt for voldtekt av politikvinne

En 33-åring fra Tønsberg er tiltalt for flere voldtekter av bevisstløse kvinner. Ett av tilfellene har han selv filmet.

Oslo tingrett, skilt over inngangsdør
Foto: Larsen, Håkon Mosvold / NTB scanpix

En tidligere kvinnelig reality-deltaker, en tidligere politikvinne og kona til en kamerat skal alle ha blitt utsatt for seksuelle overgrep fra Tønsberg-mannen. Dette skal ha skjedd i forbindelse sex-orgier der det ble inntatt GHB, skriver Nettavisen

Alle tre tilfellene er fra våren og sommeren 2012 og skjedde i Oslo.

Sex-orgier i lukket miljø

Saken kommer som en følge av en opprulling av et lukket sex-miljø der en norgesmester tidligere er dømt til forvaring i ti år for voldtekter og mishandling.

VG har tidligere omtalt sexorgiene som skal ha funnet sted hjemme hos norgesmesteren. De narkotiske stoffene GHB, kokain og amfetamin spilte en sentral rolle i det lukkede miljøet, skriver avisen.

Bruken av rusmidler var dels for å kunne klare å gjennomføre mer ekstrem sex og dels for å maksimere den seksuelle opplevelsen og greie å holde seg våken for sex over tid, ofte i flere døgn, står det i dommen mot norgesmesteren.

Norgesmesteren skal ha vært til stede ved to av voldtektene som 33-åringen nå er tiltalt for.

Filmet selv

To av tilfellene tiltales som gjennomførte samleier og har en minimumsstraff på 3 år. Men kan også straffes med inntil 21 år dersom voldtekten har foregått på en særlig krenkende måte. I tiltalen står det at kvinnene var bevisstløse og ikke kunne motsette seg handlingene tønsbergenseren skal stå bak.

Én av de tre kvinnene skal ha blitt voldtatt i mannens bolig i Oslo. Og dette har han ifølge tiltalen selv filmet. NRK får bekreftet at filmene blir lagt fram som bevis i retten neste år.

– Seigpining

Nils Christian Nordhus

Advokat Nils Christian Nordhus er mannens forsvarer.

Foto: Grøtt, Vegard Wivestad / NTB/Scanpix

33-åringens forsvarer, advokat Nils Christian Nordhus, mener denne saken har tatt alt for lang tid og at det har vært en belastning for mannen å vente så lenge på at saken kommer opp.

– Det har gått 3 år uten at mannen har kunnet forsvare seg mot de uriktige påstandene, sier han til NRK.

Tiltalte nekter nemlig all straffskyld og påstår at han ikke har hatt noe å gjøre med den ene kvinnen og at de to andre deltok frivillig og samtykket til sex.

Bistandsadvokat for en av de tre kvinnene,Thomas Randby i Advokatfirmaet Elden, sier det er for tidlig å uttale seg om saken som ikke skal opp i retten før i februar.