Tiltalt for vold mot politiet

Skal ha rygget inn i fronten på politibilen med høy hastighet.

Politi

Illustrasjonsbilde

Foto: Kallestad, Gorm / NTB scanpix

En 27 år gammel mann er i Sandefjord tingrett tiltalt for ved vold å ha påvirket to offentlige tjenestemenn. Mannen skal i tillegg til dette har kjørt bil i påvirket tilstand.

Ifølge tiltalen skal mannen i januar i år ha unnlatt å stanse ved politikontroll. Etter nærmere forfølgelse fra politiet skal han ha blitt stoppet. Da skal den tiltalte ha rygget sitt kjøretøy inn i fronten på politipatruljebilen med høy hastighet.

Svært alvorlig

Siqveland forteller at politiet i Vestfold på nattetid fikk en melding om mulig kjøring i ruspåvirket tilstand.

Torunn Hallenstvedt Siqveland i uniform.

Politiadvokat Torunn Siqveland.

Foto: Hans Petter Reppe / NRK

– Politiet ga signaler om at bilen skulle stoppe. Bilen stoppet, og mens den ene politibetjenten gikk frem til bilen valgte den å kjøre av gårde.

Politiet legger seg etter bilen som kjører ut på E18. Siqveland beskriver at det var høy hastighet og vinglete kjøring. Føreren kolliderte nesten med en bil i motgående felt. Etter en stund stopper bilen igjen.

– Politiet står noen meter bak og opplever at bilen til tiltalte rygger inn i politibilen med høy hastighet. Da beslutter operasjonsleder at bilen skal tvangsmessig stanses.

Var det bevisst at føreren rygget inn i politibilen?

– Politiet er av den oppfatning at dette var en bevisst handling. Derfor er føreren tiltalt for ved vold å ha påvirket en offentlig tjenestemann i sin tjenestehandling, sier politiadvokaten.

Fare for omgivelsene

– Vi ser veldig alvorlig på den type handlinger mot våre egne tjenestemenn. De trenger beskyttelse i sitt arbeid, sier Siqveland.

Videre understreker politiadvokaten at ruspåvirket kjøring også er svært alvorlig. Den tiltalte skal ha vært påvirket av både alkohol og narkotika.

– Vi mener han var en betydelig fare for sine omgivelser. Det er ikke så ofte man får en beslutning om tvangsmessig stans fra operasjonsleder, avslutter hun.