NRK Meny
Normal

Tilbys å kjøre karusell mens rettssaken mot Breivik pågår

Karuseller og vannsklier skal gjøre det lettere for de etterlatte og berørte etter Utøya-tragedien under rettssaken mot Anders Behring Breivik.

Tusenfryd

Mens rettssaken pågår vil støttegruppa i Vestfold å ta med seg sine medlemmer opp i karuseller og berg- og dalbaner i fornøyelsesparken Tusenfryd.

Foto: Holthe, Kim / SCANPIX

Støttegruppa i Vestfold etter terrorhandlingene 22. juli planlegger to turer og en grillkveld.

– Alle som opplever dramatiske ting og som er i sorg må finne sin måte å løse det på. For noen så kan det å avlede, og gjøre noe annet være nyttig og bra, sier psykologspesialist i barne- og ungdomspsykologi Gunnar Ekeid ved familievernkontoret Bufetat i Tønsberg.

– For andre kan jeg skjønne at det kan virke veldig rart, og heller vil løse sine utfordringer på andre måter.

16 april starter rettssaken etter den verste ugjerningen begått etter andre verdenskrig i Norge. Dette blir tunge uker for de som er berørt og rammet av terrorhandlingene 22 juli.

Skal kjøre berg-og-dal-bane

Thomas Heggertveit

Thomas Heggertveit i Støttegruppa sier de trenger penger til turene.

Foto: Henrik Bøe / NRK

Mens rettssaken pågår vil støttegruppa i Vestfold å ta med seg sine medlemmer opp i karuseller og berg- og dalbaner i fornøyelsesparken Tusenfryd. Det skal skje i mai. I juli vil de dra til Sommarland i Bø i Telemark.

Nestleder Thomas Heggertveit i Støttegruppa sier de berørte trenger å ventilere ut i denne fasen.

De er under stress og trenger et sted å slappe av. Denne saken er jo ikke ferdig til sommeren, men vil kanskje fortsette ut året med ankesaker og lignende. Derfor trenger de disse lommene for å hente seg inn.

– Sønnen din er jo en av dem som er berørt etter det som skjedde på Utøya. Kommer du til å ta med deg han på Tusenfryd?

– Ja, det har jeg lyst til å gjøre. Og jeg har hatt svært godt utbytte selv av det å være samlet, sier han.

Anders Behring Breivik og forsvarere

Mange gruer seg til å se Anders Behring Breivik under rettssaken som starter 16. april i Oslo tingrett. Her under siste fenglingsmøte.

Foto: Junge, Heiko / Scanpix

– En dag med opp- og nedturer

Psykologspesialisten sier mange ulike følelser kan komme på en slik dag.

– Når man samler mennesker med felles traumer er det naturlig at de snakker om det, og at man får sorgreaksjoner. De må bare være forberedt på at dette blir en dag med både oppturer og nedturer, både fysisk og psykisk, sier Ekeid.

Fornøyelsesturene blir bare noe av hvis de får penger. Støttegruppa har bedt kommunene om støtte til aktivitetene de skal ha for sine medlemmer dette året.