NRK Meny
Normal

Tilbyr et fellesskap for pårørende

Et pårørendesenter i Larvik har blitt en suksesshistorie.

Helén Norlin

Pårørendekoordinator Helén Norlin sier alle pårørende har noe til felles og at det er viktig at de får utveksle sine erfaringer.

Foto: Lene C. Elvig-Sjøstrøm

– Hensikten med pårørendesenteret er at folk skal ha et sted de kan henvende seg. Et sted som ikke er vanskelig å kontakte, sier Helén Norlin som er pårørendekoordinator i Larvik kommune.

I januar i år startet et nytt tilbud for pårørende i Larvik, og med hjelp og støtte fra Helsedirektoratet ble pårørendesenteret et faktum.

– Vi vet at det er mange der ute som har omfattende omsorgsoppgaver for andre. Det er svært tilfeldig hvor god informasjon og veiledning de får underveis, sier Norlin.

Ble syk av sin rusavhengige datter

Ønsker å skape et fellesskap

Norlin sier de arbeider for å finne ut hva som er viktig for pårørende i kommunen.

– Hva som fyller dem med energi, hva som tapper dem for energi. Alle pårørende har noe til felles. Når de møtes opplever mange at erfaringsutvekslingen er nyttig, forteller Norlin.

Åpent for alle

Tilbudene ved pårørendesenteret er for alle, uavhengig av sykdom og årsak. Ett av tilbudene er kurskvelder på Frivillighetssentralen i Larvik. Når kursene er ferdig vil det blant annet bli tilbudt pårørendekafé.

– Jeg fikk spørsmål fra én på kurset om hva som skjedde etter kursene var ferdig. Da fikk jeg ideen om en kafé. Det er et uformelt sted der folk kan møte opp akkurat slik de er, sier Norlin.

Åpen kafé vil bli holdt hver siste onsdag i måneden.