NRK Meny
Normal

Tilbake til vikingtiden

Nesten 800 vikingentuasiaster har skrudd tiden tilbake på Borre denne helgen.

Mange mennesker besøkte vikingmarkedet på Borre i helgen

Det har vært lange køer for å komme inn på vikingmarkedet på Borrehaugene lørdag.

Foto: Jan Gulliksen / NRK

Mellom 700 og 800 vikingentusiaster har slått seg ned på Borrehaugene denne uka. De siste dagene har de jobbet for å bygge opp et autentisk vikingmarked, en kaupang, med mer enn 150 vikingtelt.

Borre vikinglag arrangerer vikingmarked på Borrehaugene.

Vikingentusiastene gjør sitt beste for å vise hvordan et vikingkaupang var den gang da, også med vennskaplige slåsskamper.

Vikingene har kommet fra hele verden for å vise hvordan et vikingmarked så ut, den gang da. Og det er mange som har vært interesserte i å se.

– Vi har hatt lange køer utenfor området. Så mange at vi måtte sette inn ekstra folk i billettlukene for å få tatt det unna. Dette er utrolig moro, sier en fornøyd høvding i Borre Vikinglag, Bjørn Erik Frigaard, som ikke har oversikt over hvor mange som har besøkt vikingmarkedet i løpet av lørdagen.

Han forteller at vikinglaget har utvidet markedsområdet i år. I idylliske omgivelser på Borrehaugen, blant gravhauger og løvtrær har de tilreisende vikingene satt opp telt, der de lager mat, utøver håndverk og snakker med publikum.

– Alt er så autentisk som mulig. Vi har mat laget på vikingvis, du kan skyte med pil og bue, eller se vikingkamper, sier Frigaard, og forteller videre at det nok er mest aktiviteter for barna.