Lastebil kjørte inn i kø på E18

En lastebil kjørte inn i flere biler ved Bentsrudkrysset på E18. Ti personer og syv biler var involvert. Fire er alvorlig skadd.

Ulykke E18 Bentsrudkrysset

Det sydgående løpet på E18 ved Bentsrudkrysset var stengt i flere timer etter en trafikkulykke der syv biler var involvert.

Foto: Vestfold interkommunale brannvesen

– Det var totalt syv biler involvert, sier vaktleder ved Vestviken 110-sentralen, Glenn Espen Kustner.

Det sørgående løpet på E18 ved Bentsrudkrysset utenfor Holmestrand var stengt i flere timer etter at en lastebil kjørte inn i flere biler som sto i en stillestående kø.

Laster Twitter-innhold

– Hendelsen startet med en kødannelse i forbindelse med en tidligere ulykke litt lenger sør på E18, sier operasjonsleder i politiet Tommy Eriksen. Han forteller at en lastebil ikke klarte å stanse og kjørte inn i en personbil bakfra.

– Og det ble en dominoeffekt av dette.

Blant disse var det to som var fastklemte, og totalt var det ti som ble skadet.

Like etter klokken 17 skal de to som var fastklemt ha blitt frigjort.

Kustner opplyser at fem personer ble flydd fra stedet og to ble fraktet til sykehuset i Tønsberg.

Ifølge Eriksen skal Oslo universitetssykehus ha rapportert om at fire personer er alvorlig skadd etter hendelsen.

På Twitter meldte Vestfold interkommunale brannvesen om at de måtte brekke opp dører for å få de skadde ut av bilene, men at det ikke var behov for å klippe.

Tre helikoptre var på stedet, men like etter klokka 17.30 ble det meldt om at alle de skadde var fraktet bort fra området.

Anbefalte omkjøring

Viking jobbet i timene etter ulykken med å berge bilene, og ulykkesgruppa jobbet med å undersøke spormønstrene.

Det er foreløpig ikke klart hva de har funnet av spor, men Eriksen informerer om at lastebilen er til teknisk undersøkelse.

Han ba trafikanter om å kjøre alternative ruter mens arbeidet pågikk.

Sjåføren ble også ivaretatt av helsevesenet. Eriksen forteller at han var oppegående nok til å bli avhørt av politiet, og at det blir opprettet sak.

Klokka 19.30 meldte politiet om at de var ferdige på stedet, og at begge feltene i sørgående retning var åpnet for fri ferdsel og normal hastighet.

Laster kart, vennligst vent...