NRK Meny
Normal

Teater Ibsen avlyser - men lover godbit senere

De som hadde gledet seg til å se Ibsen-stykket «Hjem» i Vestfold den neste tida, blir dessverre skuffet.

Teater Ibsen - A Doll's House

Teater Ibsen må avlyse resten av turneen sin med stykket 'Hjem' i Vestfold. Her fra forestillingen 'A Doll's House', en annet Teater Ibsen-stykke.

Foto: JØRN STEEN

På tordag skulle Teater Ibsen hatt Vestfold-premiere på forestillingen «Hjem» i Horten, men resten av turneen med dette stykket er avlyst.

– Årsaken er at en av skuespillerne har blitt syke. Dette er sørgelig og skjer veldig sjeldent. Hele Teater Ibsen er lei for at vi må avlyse, sier teaterets pressesjef Hilde Fiskum til NRK.no.

Hun forteller at Teater Ibsen ikke har mulighet til å sette opp stykket i Vestfold etter at turneen skulle vært over.

– Kulturhusene er fullbookede, og skuespillerne er hyret inn for andre oppdrag når turneen opprinnelig skulle vært over, sier Fiskum.

Lover godbit etter påska

Informasjonsleder ved Teater Ibsen Hilde Fiskum.

Informasjonsleder ved Teater Ibsen Hilde Fiskum er lei seg over å avlyse, men lover at vestfoldingene kan glede seg til nytt fra teateret til påska.

Foto: LARS TORE ENDRESEN / NRK

«Hjem» er et stykke av David Storey. Hovedskuespillerne i Teater Ibsens versjon er Sylvia Salvesen, Kari Onstad og Ola Otnes.

Fiskum har imidlertid ikke bare dårlige nyheter.

– Vi kan love vestfoldingene at vi kommer igjen. Etter påske kommer vi med en skikkelig godbit til, selveste Henrik Ibsens «En folkefiende». Spør du meg er dette noe av det bedre Ibsen har skrevet, og dette stykket skal vi som vanlig ut på turné med, sier hun.

Teateret skulle opprinnelig vist «Hjem» på Nøtterøy kulturhus, Bakkenteigen, kulturhuset Bølgen og Hjertnes kinosenter. «En folkefiende» vil bli vist på alle disse stedene.

– Av og til kommer vi også med mindre ting. Som vestfoldingene kanskje har fått med seg, har Teater Ibsen inngått en avtale med Papirhuset teater. Det er ikke lenge sidenvi viste forestillinga 72 prosent normal der, så jeg håper ikke vestfoldingene glemmer oss selv om det går noen måneder før vi er tilbake, sier FIskum.

Billettene blir refundert

De som hadde kjøpr billetter til «Hjem», trenger ikke fortvile.

Billettene blir refundert på spillestedet.«Hjem»-turneen blir avlyst også i Telemark.