Tatt på fersken

De to mennene nektet å forklare seg i retten, men både vitner, GPS og fotspor avslørte dem etter et innbrudd i en garasje.

Ei kald januarnatt i år ble to personer i Lardal vitne til at to menn brøt seg inn i en garasje hos naboen ved å ta ut vinduet. De to mennene fikk med seg to sykler og noe alkohol ut av garasjen. Men da de skjønte at de var oppdaget, løp de til stedet der de hadde parkert bilen.

De lot syklene ligge igjen og kjørte av gårde med alkoholen i bilen. Kort tid etter ble de stanset og pågrepet av politiet.

Nektet for innbrudd

Da de to litauerne på 26 og 40 år sto tiltalt i Larvik tingrett nylig, nektet de å avgi forklaring. Men i en tidligere politiforklaring sa de at de hadde kommet til Norge for å få seg jobb i byggebransjen, og at de ikke hadde begått noe innbrudd.

Selv om de ikke ville forklare seg i retten, forelå det både vitner og tekniske bevis som retten tok stilling til. Vitnene ga detaljerte beskrivelser av klesplaggene til de to tyvene som brøt seg inn i garasjen. Det samsvarte godt med hva de to tiltalte hadde på seg.

Flere bevis

I bilen ble det også funnet alkohol av samme type som den som var stjålet fra garasjen. Likeledes viste GPS'en til de to at de hadde vært ved den nevnte garasjen, og et fotavtrykk på stedet var identisk med avtrykket til den ene av de tiltalte.

I dommen skriver retten at tyveri fra private hjem er skremmende for dem som opplever det, og at selv innbrudd i en garasje nær boligen kan oppleves som en stor integritetskrenkelse.

Tingretten dømte de to til 60 dager i fengsel. Straffen er allerede sonet, siden de to har sittet 80 dager i varetekt.