NRK Meny
Normal

Tar kritikk fra partilederen med ro

Sp-leder Trygve Slagsvold Vedum mener Andebu burde ha ventet til etter kommunevalget med å avklare kommunesammenslåing.

Kommunestyremøte i Andebu

Andebu-ordfører Bjarne Sommerstad (Sp) til høyre tar kritikken fra partilederen med ro.

Foto: Hans Christian Eide / NRK

– Beslutningen vil gjelde for generasjoner. Hadde folk da fått si sin mening og sagt ja, er det greit, sier Vedum til Dagens Næringsliv.

Stokke, Sandefjord og Andebu blir etter alle solemerker én stor kommune fra 2017, men Vedum mener kommunevalget burde legge føring på sammenslåingen.

– Prinsipielt burde dette komme etter et kommunevalg, sier han til avisen.

– Føler meg ikke som en rebell

Trygve Slagsvold Vedum

Trygve Slagsvold Vedum, Senterparti-leder, mener Andebu har forhastet seg.

Foto: Stortinget

Sp-ordføreren i Andebu, Bjarne Sommerstad, tar kritikken med knusende ro.

– Jeg tar det med ro og føler meg vel ikke som noen rebell. Vestfold er litt atypisk når vi tenker på at det er 14 kommuner i på det lille arealet vi har i Vestfold, sier Sommerstad til NRK.no.

Du tilhører et parti som vel er det partiet som har vist størst skepsis til større og færre kommuner her i landet. Samtidig går du i bresjen for den antagelig første kommunesammenslåingen i denne runden. Opplever du at du er illojal til ditt eget parti?

– Det er viktig å si at jeg ikke går i bresjen alene, men sammen med to andre ordførere. En politikers jobb er å forberede innbyggere på den hverdagen som venter dem i kommunereformen. Sandefjord og Stokke gikk inn i forhandlinger med en tidsramme, og det er tidsfrister vi også må følge med på for å rekke å slå oss sammen innen 2017, sier ordføreren.

I starten av februar skal søknaden om kommunesammenslåing opp i kommunestyrene.