Sykkel-NM til Sandefjord

Sandefjord Sykleklubb har fått tildelt NM i landeveissykling for 2018. Det betyr liv og røre i Sandefjord og omegn neste sommer.

Rasmus Fossum Tiller NM-gull

VINNER 2017: I år gikk Rasmus Fossum Tiller av med seieren i landeveisrittet i sykkel-NM. I 2018 skal vinneren stå øverst på pallen i Sandefjord.

Foto: Erik Sergio Auklend / NRK

– Det betyr veldig mye for oss. Et NM er noe av det største man kan arrangere, og det er veldig prestisjefylt for de norske syklistene som går av med seieren, sier Rune Steinsvik i Sandefjord Sykleklubb.

Arrangementet skal avholdes over åtte dager rundt sankthanstider neste år, og mye av det vil skje i Sandefjord sentrum.

– Vi skal ha gateritt, temporitt, lagtempo og ikke minst fellesstarten som det avsluttes med, sier Steinsvik som mener det vil gi positive ringvirkninger, både for næringslivet og turismen.

Løypene

Fellesstarten og gaterittene skal ha start og mål i Sandefjord, og løypene vil bli lagt opp i storkommunen Sandefjord. På fellesstarten er det en rundløype på 15,5 kilometer som skal gå i området Sandefjord by, der man kan se syklistene flere ganger.

– Det vil være en litt spektakulær løype der man klyver over Mokollen og får byen og fjorden i bakgrunnen. Man skal strekke seg litt på vestsiden av E18, men det er ikke så veldig mange meterne det er snakk om, så løypa vil være tett tilknyttet Sandefjord sentrum, forteller Steinsvik.

Gaterittet vil gå i den tradisjonelle Sandefjord Grand Prix-løypa, mens temporittet og lagtempo skal gå i områdene rundt Kodal og Andebu.

Hjelp fra flere

Det er et stort arrangement som skal gå av stabelen, og i årets NM samarbeidet Trondheim, Stjørdal og Levanger om gjennomføringen.

– Vi må nok fri til en del frivillige og kanskje gå i allianse med andre klubber, være seg det er sykkelklubber eller andre idrettslag, for å bekle de postene vi skal dekke, sier Steinsvik som presiserer at å stenge et stort område for ferdsel krever fokus på sikkerhet.

– Det må være mange vakter, sier Rune Steinsvik.

Viktig for kommunen

Ordfører Bjørn Ole Gleditsch er svært positiv til å få et så stort arrangement til den nye storkommunen.

Bjørn Ole Gleditsch

POSITIVT: Ordfører Bjørn Ole Gleditsch i Sandefjord kommune mener sykkel-NM vil bety positive ringvirkninger for hele den nye storkommunen.

Foto: Fredrik Laland Ekeli / NRK

– Jeg er stolt av at Sandefjord Sykleklubb blir verdsatt som den profesjonelle klubben de er og den innsatsen de har gjort i mange år for å fremme sykkelsporten, sier Gleditsch som også mener det viser at den nye storkommunen kan arrangere store og kompliserte arrangementer.

Han mener dette vil bety store, positive ringvirkninger for kommunen i sin helhet.

– Det vil bli god markedsføring for Sandefjord og Vestfold og være positivt for næringslivet og handelen, sier ordføreren.