NRK Meny
Normal

Sykehusansatt varslet brannen

Brannvesenet er ferdig med slukkingsarbeidet. Det var en observant sykehusansatt på nattvakt som oppdaget brannen i Vålegaten i morges.

Hus i Vålegaten brenner.

Foto: Karin Grønn Madshus

Klokken 12.05 sier Tom Berger, vaktleder ved Vestviken 110-sentralen, at brannvesenet er ferdig med slukkingsarbeidet og har reist fra Vålegaten. Det var klokka halv fem i morges at det begynte å brenne i et bolighus.

Brannen startet trolig i første etasje, ifølge brannvesenet, og den jobbet seg oppover helt til taket.

- Det er store skader, og i hvert fall andre-etasjen er det trolig lite å gjøre med, sier vaktleder ved Vestviken 110-sentralen Tom Berger.

Store mannskape i sving i morgentimene

– Da vi kom fram i området er det røykutvikling fra en frittliggende større horisontalt delt bolig i Vålegaten. Slukkeinnsats pågår for fullt fra to lifter fra utsiden, samt at det pågår røykdykking og slukking innvendig. Vi er sakte, men sikkert i ferd med å få kontroll, og det er ikke spredningsfare til andre hus, sier vakthavende brannsjef Jarle Steinnes rett over klokken 06.

Totalt 14 brannmenn fra tre stasjoner deltok i slukkingsarbeidet.

Det var en våken ansatt i fjerde etasje ved sykehuset som meldte om brannen.

Brann i Vålegaten

Det kommer mye røyk fra enebolig som brenner i Vålegaten i Tønsberg.

Foto: Karin Grønn Madshus / NRK

– Vedkommende ser røyk, og at strømmen plutselig gikk i et større område på Træleborg, og varsler brannvesenet, opplyser Vestfold Interkommunale brannvesen.

Brannen startet høyst trolig i første etasje, opplyser Steinnes.

Ingen personer hjemme

Ingen av de tre personene som er registrert på adressen var inne i bygget, opplyser politiet.

Alle er gjort rede for og er i sikkerhet, sier politiet videre.

Det har vært evakuert personer fra næromliggende boliger, men de fleste har nå fått returnere sine hjem, opplyser politiet klokken 05.17.

Klokken 06.15 sier politiet at alle evakuerte kan dra hjem til husene sine.

Det er ikke være fare for at brannen sprer seg til andre bygninger.

Rett før klokken 05 sa vaktleder ved Vestviken 110-sentralen, Fred-Olaf Korsgården, til NRK at det var overtenning og at brannen hadde tatt seg gjennom taket. Røykdykkere var på det tidspunktet, og er fortsatt, inne i bygget og driver slukking.