NRK Meny
Normal

Svindlet til seg dyre biler

I løpet av fem måneder lurte en 27-åring fra Sandefjord til seg syv biler og andre gjenstander for omkring 1,8 millioner kroner. Utrolig at selgerne ikke sjekket med banken, mener tingretten.

Det begynte en lørdag i oktober i fjor, da mannen lurte til seg en bil til 380 000 kroner ved å vise selgeren det som skulle være en bekreftelse på at kjøpesummen var overført. I løpet av de nærmeste månedene svindlet han til seg biler i Larvik, Sandefjord, Horten, Drammen, Ringsaker og Sarpsborg.

"Overførte" penger fra tom konto

Mannen kom over de fleste bilene på et nettsted for kjøp og salg, og han brukte samme metode hver gang for å lure selgerne. Før han reiste for å hente bilene, la han inn betalingen i nettbank med forfall samme dag, tok skjermdump av overføringen og viste den til selgeren.

Det han ikke fortalte, var at han ikke hadde penger på konto og at det derfor heller ikke ville komme noen betaling inn på selgerens konto.

I tillegg til bilene han lurte til seg, greide 27-åringen også å svindle et firma for materialer samt en sofa fra en privatperson.

Burde sjekket med banken

Tingretten har en viss forståelse for at private selgere har latt seg lure av 27-åringen, men skriver "at firmaer ikke sjekker nøyere og tar en telefon til banken for å forvisse seg om at pengene er overført er utrolig."

I de fleste tilfellene har 27-åringen levert bilene tilbake til rette eier igjen, og han tilsto samtlige lovbrudd da saken ble behandlet i retten. Mannen ble dømt til fengsel i ett år hvorav seks måneder gjøres betinget. I tillegg må han betale erstatning til to av selgerne på cirka 33 000 kroner.