NRK Meny
Normal

Sviende bot for hytteeier

Hytteeieren i Holmestrand gjorde ulovlige arbeider på eiendommen sin og fikk 60.000 i bot. For lite, mener kommunen.

Hytteeieren på Smørstein har fått boten av Økokrim for ulovlige arbeider på eiendommen sin.

Kommunen mener at eieren har økt verdien på eiendommen, til tross for krav om tilbakeføring til opprinnelig stand.

 

Norges lover
Foto: Berit Roald / Scanpix

Stanset ulovligheter

- Det var primært gravearbeider for å legge en kloakk det ikke var søkt om, vegarbeid, graving i strandsonen, utlegging av en molo og opparbeiding av strand, sier plan- og miljørådgiver i Holmestrand kommune, Åse Dahl.

Dahl sier kommunen er fornøyd med at hytteeieren er bøtelagt, men at de gjerne skulle sett at han ble enda hardere straffet.

- Han ble pålagt å rydde opp i området og å føre det tilbake til opprinnelig stand. Boten kunne godt vært høyere, men vi er glad for at det statueres et eksempel på at man ikke får ta seg til rette i strandsonen, understreker Dahl.

Hun hevder at tilbakeføringen ikke er vellykket.

Skal selges

Noe av grunnen til at kommunen synes boten er lav, er at eiendommen består av flere mål. Den er nå lagt ut for salg til 9,8 millioner kroner.

- Det er et betydelig beløp, og eiendommen har hevet sin verdi som følge av de ulovlige inngrepene som er gjort, sier Dahl.

Da NRK kontaktet hytteeieren torsdag sa han at han vurderer å selge eiendommen, men han ville ikke kommentere saken utover det.

Dahl i Holmestrand kommune sier at de vil fortsette arbeide med saken i tiden fremover.

- Holmestrand kommune vil følge opp denne saken. Vi hadde nettopp en befaring og vi har sett på ting vi ikke er fornøyd med. Vi mener også at vi har oppdaget andre forhold som ikke det er søkt om tillatelse for, sier Dahl.