Normal

SV ble skolevalgets vinner

SV var det største enkeltpartiet i skolevalget ved Skagerak International School. Overraskende, mener noen elever siden partiet tidligere har vært motstander av privatskoler.

SV størst på Skagerak

SV ble den store vinneren under skolevalget på Skagerak International School.

Foto: Fredrik Laland Ekeli / NRK

– Jeg tror SV gjorde det bra i år fordi de hadde en god tale, sier Henriette Brådalen Ødegård, som er elev ved privatskolen Skagerak International School.

Henriette Brådalen Ødegård

FOKUS: Elev Henriette Brådalen Ødegård, tror SV vant mye på å fokusere på det internasjonale miljøet på Skagerak-skolen.

Foto: Fredrik Laland Ekeli / NRK

En karismatisk utsendt som snakket godt for seg, er svaret som går igjen når elevene svarer på hvorfor SV ble det største enkeltpartiet i skolevalget. 27,7 prosent av elevene som deltok i skolevalget stemte på SV.

– Representanten som kom fra SV, snakket svært godt for partiet sitt, sier elev Louisa Brazil. Skolekamerat Aleksa Jankovic er enig:

– Det var et litt overraskende resultat. Men SV hadde gode svar og gode synspunkter på de fleste temaene, sier Jankovic.

Aleksa Jankovic

OVERRASKET: Elev Aleksa Jankovic, trodde resultatet i skolevalget skulle se annerledes ut.

Foto: Fredrik Laland Ekeli / NRK

Tror holdningene har endret seg

Da Skagerak International School åpnet, var SV en av motstanderne fordi skolen er privat. Rektor ved skolen, Kjeld Jørgen Glittenberg, tror den negative holdningen til privatskoler har forandret seg hos flere partier.

– Det var støtte for privatskoleloven blant representantene i går. Det har vært litt av en forandring i holdning til privatskoler og privatskoleloven blant alle partiene, sier Glittenberg.

Rektor Kjeld Jørgen Glittenberg

SPENNENDE: Rektor ved Skagerak International School, Kjeld Jørgen Glittenberg, sier det var spennende å se utfallet av skolevalget. Han tror SV fikk mange stemmer fordi de snakket om temaer elever ved skolen er opptatt av.

Foto: Fredrik Laland Ekeli / NRK

Et internasjonalt fokus

Rektoren tror SV gjorde et godt valg fordi de hadde fokus på saker som elever ved skolen er opptatt av.

– Miljø, skoledebatt, et internasjonalt livssyn. Ikke minst problematikken rundt flyktninger i Europa og i verden. Dette er saker som elever ved denne skolen brenner for, sier Glittenberg.