Normal

Superdugnad i Melsomvik

MELSOMVIK (NRK): 300 frivillige og rundt 20 entreprenører har i hele helgen stått på for å gi stranda i Melsomvik i Stokke et skikkelig løft.

Melsomvik og omegn vel ville forandre stranda si

I Melsomvik har medlemmer av Melsomvik og omegn vel og entreprenører jobbet sent og tidlig denne helga for å oppgradere stranda. Entreprenører i Stokke har stilt gratis opp med utstyr og anleggsmaskiner.

De startet for alvor klokka 15.00 fredag ettermiddag.

– Da tvilte jeg på om vi kom til å bli ferdige, sier leder Lars Erik Bakke i Melsomvik og Omegn vel.

Men søndag klokka 14.00 var dugnaden over, tre timer før skjema.

– Det er veldig rørende. Jeg får gåsehud, sier Lars Erik Bakke.

Dugnd i Melsomvik

Leder Lars Erik Bakke i Melsomvik og omegn vel (til venstre) er strålende fornøyd med folks innsats og sier alt har gått etter planen.

Foto: Hans Petter Reppe / NRK

Rørt til tårer

For i løpet av to døgn har mye skjedd i strandområdet. Dugnadsgjengen har bygd en fotballbane, en sandvolleyballbane, bygget 96 meter med trappekant i larvikittstein ned mot sjøen og en handikaprampe, kjørt på ny sand til stranda, bygd depoter hvor det skal være treningsapparater, lagt 1,8 mål ferdigplen og laget 1,8 km grusvei med parkering.

– Da 250 mennesker klappet for entreprenørene som stilte opp i ettermiddag, hadde jeg problemer med å holde tårene tilbake. All den frivilligheten!, sier Lars Erik Bakke.

Les også: Lager fotballbane, løpesti og stupetårn på dugnad

Mye jobb og lite søvn

Dugnaden har vært nøye planlagt før de startet opp. Bakke sier folk har snakket i 50 år om å gjøre noe med stranda som gradvis har forfalt. Nå har tanker blitt til handling.

– Nå har det blitt et flott område for barn, unge og handikappede. Oppgraderingen vil føre til økt bruk. Her blir det mye aktivitet, sier Lars Erik Bakke entusiastisk.

Under dugnaden har det ikke blitt så mye søvn.

– Jeg sov fire timer om natta. Da lå jeg på barken i en sovepose og holdt vakt, siden det var så mye anleggsmaskiner her, forteller Lars Erik Bakke.

– Skal du hjem og sove nå?

– Nei, jeg er så gira, sier han entusiastisk.