NRK Meny
Normal

Suksessprosjekt i Tønsberg

150 personer har blitt pågrepet av politiet etter at det utelivsrettede prosjektet «Bry deg uteliv-Tønsberg» startet for et år siden.

Bry deg uteliv-Tønsberg

SAMARBEID: Helge Fredriksen fra Kompetansesenter rus -region sør, Øystein Holt, Bent Kittelsen (Frp), ordfører Petter Berg, Henning Wold fra helse og omsorg i kommunen, Ronny Bjune, leder i Tønsberg Hotell-og Restaurantforening og Yngve Lindgaard-Berntsen, leder for Lions Vestfold har samarbeidet om prosjektet.

Foto: Torgny Alstad

– Det er tatt et stort antall mennesker for bruk av narkotika, men det har ikke vært hovedhensikten med prosjektet. Det viktigste har vært å redusere bruken av narkotika i utelivet, sier politistasjonssjef i Tønsberg, Øystein Holt.

Det var Tønsbergs Blad som først meldte at både politi og utelivsbransjen selv ser betydelig færre narkotikapåvirkede gjester nå enn før.

Sivilt politi på byen

Som en del av prosjektet har politipatruljer, både uniformerte og sivile, vært til stede på utestedene i helgene. I tillegg har 70 ansatte i utelivet blitt kurset for å lettere kunne kjenne igjen mennesker som er påvirket av noe annet enn alkohol.

– Vi har lyktes med å stoppe dem som er påvirket av narkotika i å komme inn på utestedene, sier Holt til NRK.

Nå, ett år etter prosjektet startet, merker politiet at de sjeldnere møter folk som er påvirket av narkotika ute på byen. Dørvaktene i Tønsberg melder om det samme.

– Vi tror det er et tegn på at det er mange som har skjønt at de mister muligheten til å komme inn hvis de har brukt narkotika, sier Holt.