Studenter hjemløse etter kjellerflom

I tussmørket i kjelleren flyter klær, sko og undertøy rundt i det grumsete vannet. Åsgården 2 er blitt ubeboelig etter regnskyllet sist natt, og flere studenter hjemløse.

Oversvømmelse leilighet Åsgårdstrand

Vannet sto 60 centimeter opp på veggen i denne leiligheten i Åsgårdstrand.

Foto: Hans Petter Reppe / NRK

I natt sto vannet 60 centimeter opp på veggene; kjøleskap og tv lå veltet, og det elektriske anlegget kortsluttet. Nå håper beboerne at de har gode nok forsikringer til å dekke skadene.

Studentbolig oversvømmet

(Foto: Hans Petter Reppe)

Våknet med fingeren i vann

Det er student Christian Egeland som eier huset i Åsgårdstrand, og han forteller at en av de andre studentene i huset våknet i natt, og tok i gulvet. Der var det vått, og kort tid etter fosset vannet inn.

Uten bolig

Christian Egeland, student

Huseier og student Christian Egeland i Åsgården 2.

Foto: Hans Petter Reppe / NRK

Det vil ta flere måneder å gjøre boligen beboelig igjen, og flere studenter står dermed uten et sted å bo rett før studiestart ved Høgskolen i Vestfold.

– Det blir tøffe tider, sier Christian Egeland. Han går siste året på Bakkenteigen, og sier han egentlig ikke har tid til å forholde seg til forsikringsselskaper og rehabilitering. Nå har han ikke noe valg.

Les også:

Beklagelig og uønsket

Geir Kjeldsen er kommunalsjef for tekniske tjenester i Horten. Han beklager det som er skjedd, men sier kommunens overløpsrør ikke er dimensjonert for ekstremværet vi har hatt de siste dagene.

- "Proppen" i Åsgårdstrand sitter i Badeparken. Vi skal se om vi ikke må dimensjonere nødoverløpet bedre, eventuelt med TO rør i stedet for ett. I mellomtiden vil ikke Kjeldsen garantere at det som skjedde sist natt ikke kan skje igjen.