NRK Meny
Normal

Skyldte på overnaturlige fenomener etter dødsulykke

Saken mot 27-åringen, som er tiltalt for uaktsomt drap etter et trafikkuhell, ble utsatt fordi det er tvil om hans helsestilstand.

Tre personer ble skadd i ulykken i Larvik 29.08.14

FRONTKOLLISJON: Det var en frontkollisjon mellom to personbiler 28 august i fjor. Tre personer er alvorlig skadd og bilene ble totalvrak.

Mannen som i går møtte i Larvik tingrett etter dødsulykken på Brunlanesveien i Larvik i august i fjor, strøk på førerprøven fem ganger før han fikk sertifikat.

Han hadde bare hatt førerkortet i et halvt år før ulykken der en eldre kvinne døde av skadene hun fikk, mens en passasjer ble alvorlig skadet.

Psykose

I retten forklarte mannen om hva han opplevde og så i minuttene før ulykken, men dette var basert på overtro og nytt for hans forsvarer, skriver Østlands-Posten.

Forsvareren ba retten utsette saken slik at det kunne avklares om mannen led av psykoser eller annet som gjør ham strafferettslig utilregnelig.

– Den forklaringen vi nå har hørt, med en form for åndelig opplevelse, er helt nytt for oss, sa 27-åringens forsvarer, Truls Erik Waale under rettssaken, skriver avisen.

Aktor, Ann Britt Backstrøm, hadde ikke noe mot å utsette rettssaken

– Jeg er enig i at det for oss i vår kultur, er en litt spesiell forklaring. Han har ikke sagt noe om dette til politiet, sa Backstrøm i retten, ifølge avisen.

Nekter straffskyld

27-åringen nekter straffskyld og forklarte til politiet han fikk hjulet utenfor veien, og at han krasjet da han forsøkte å rette opp.

Etterpå hadde han også sagt at han hadde sovnet, skriver Østlands-Posten.