NRK Meny
Normal

Streiker bare 75 prosent

Gartner Tom Egeberg Hvål i Sandefjord kommune er i streik, men bare 75 prosent.

Tom Egeberg Hvål

Tom Egeberg Hvål streiker bare delvis.

Foto: Yngve Tørrestad / NRK

Resten av arbeidstiden bruker han på å være gartner i TV-programmet Grønn Glede som har sesongpremiere i på NRK1 i kveld.

Gartneren har fått 25 prosent dispensasjon fra streiken etter initiativ fra hans egen fagforening.

En viktig fagmann i programmet

– Vi ville fått et problem dersom Tom ikke kunne være med i programmet på grunn av streiken, sier programleder Mette Stensholt Schau.

– Det er han som bærer programmet som fagmann og som har de kreative løsningene. Vi undersøkte nøye hvilke muligheter og hvilke regler som følger den avtalen vi har med kommunen og Tom, sier hun.

(Artikkelen fortsetter under)

Grønn Glede 2010

Programleder Mette Stensholt Schau er svært gled for at gartner Tor Egeberg Hvål fikk dispesnasjon fra streiken og at hans egen fagforening foreslo det. I bakgrunn NRK-fotograf Petter Melsom.

Foto: Yngve Tørrestad / NRK

Mer om kommunestreiken:

Fikk dispensasjon

Det var hans egen fagforening som foreslo at det skulle søkes om dispensasjon, for det ville bli innvilget omgående.

Som sagt så gjort og dispensasjon ble gitt. Dermed kunneTom Egeberg Hvål fritt jobbe som gartner i TV- programmet.

– Dette har jo ingen ting med min jobb i kommunen å gjøre, sier Egeberg Hvål og i tillegg er det jo veldig moro å være med.

Han synes det var flott at hans egen fagforening løste saken, og legger til at det også er flere andre som har dispensasjon for å gjøre andre ting mens de er streik.

Snø i første program

– Det programmet som sendes i kveld er produsert i begynnelsen av mai. På den første opptaksdagen snødde det. Det var surt og ekkelt. Det programmet vi gjorte opptak til i dag er program nummer fem og skal sendes om fire uker. Da er det vel en mulighet for at streiken er over, sier Mette Stengholt Schau.

Grønn Glede starter tirsdag kveld på sin niende sesong.

I år produseres programmet i en parsell i Sandefjord kolonihage i Bugården, der parsellen får en svært omfattende fornyelse takket være kreative løsninger av Tom Egeberg Hvål.