NRK Meny
Normal

Støtter politiet mot Langemyhr

De sakkyndiges vurderinger støtter opp om politiets siktelse mot byggmester Harald Langemyhr.

Harald Langemyhr

Langemyhr er siktet for bedrageri og forsøk på bedrageri av Oslo kommune for til sammen 28 millioner kroner.

Les: Langemyhr begjært konkurs av advokaten

Etterforsker videre

Sintef Byggforsk er oppnevnt som sakkyndig i saken og vurderinger de har gjort gir grunnlag for videre etterforskning, sier påtaleansvarlig Anne Allum i Oslo politidistrikt.

Harald Langemyhr
Foto: Holm, Morten / SCANPIX

- Jeg kan ikke gå nærmere inn på hva rapporten sier, men den gir grunnlag for at vi vil etterforske saken videre, sier hun.

Gått over timetall

Langemyhr var engasjert av Oslo kommune for å bygge sykehjem i kommunen. Det kommunale selskapet Omsorgsbygg mente Langemyhr hadde overfakturert selskapet for flere millioner kroner og anmeldte Langemyhr for bedrageri.

Sintef Byggforsk ble utnevnt til sakkyndig i saken og har vurdert hva som ville vært et naturlig timetall å bruke på en slik jobb.

- For å si det enkelt, så sier rapporten noe om hvor mange timer det normalt vil være å bruke på den typen jobb. Hvis den differansen er stor, er det bevisst og det vil være et bedrageri, sier påtaleansvarlig Allum.

Les også: Langemyhr-saken ikke avsluttet

Ytterligere etterforsket

Allum mener rapporten støtter politiets siktelse mot Langemyhr, men hun kan ikke si om det vil bli reist tiltale mot Langemyhr før saken er ytterligere etterforsket.

Byggmesteren har fått rapporten fra Sintef Byggforsk til ettersyn, og Langemyhr har kommet med flere innspill til den sakkyndige rapporten. De sakkyndige vil derfor bli bedt om å komme med ytterligere vurderinger.

- Det er forskjellige oppfatninger om hva som er gjort og ikke gjort. Og hva som var avtalt med Oslo kommune, avslutter Allum.

Det har ikke lyktes NRK å komme i kontakt med Harald Langemyhr.

Les også: Avviser klagen