NRK Meny
Normal

– Aldri før har større verdier gått opp i røyk

Åtte bygningsbranner i løpet av juli måned i år har sørget for en ny og dyster rekord for brannvesenet.

BASA

BRANT NED: Store deler av lagerlokalene til Basa AS utenfor Tønsberg brant ned sist uke. FOTO: SVANHILD HOGNER

Juli 2015 ble en nedslående måned. Likevel brant like mange bygninger ned i Vestfold i fjor sammenliknet med i år.

Travel sommer

Det er ingen tvil om at brannvesenet har hatt en travel sommer. Vestfold Interkommunale Brannvesen har i tillegg til de åtte bygningsbrannene rykket ut til fem bilbranner, tre båtbranner og ni trafikkulykker.

– Aldri før har større verdier eller flere kvadratmeter gått opp i røyk i fylket, skriver brannvesenet på sin Facebook-side.

Åtte bygningsbranner er også det høyeste antallet for sommermåneden de siste fire årene.

Som følge av brannen i lagerlokalene til Basa AS vil også forsikringserstatningene trolig bli mangedoblet sammenliknet med fjoråret.

Er optimister

2014 endte med 58 bygningsbranner i de seks kommuene Vestfold Interkommunale Brannvesen dekker. Kommunene Larvik, Sandefjord, Stokke, Lardal og Sande kommer i tillegg. Til tross for de dystre tallene skryter brannvesenet av innbyggernes gode brannforebyggende innsats.

– De påser at røykvarslere fungerer, at de har slokkemidler og bruker ild med forsiktighet, skriver Vestfold Interkommunale Brannvesen et innlegg.

Brannvesenet kaller seg optimister, og håper på at de sammen med innbyggerne skal klare å redusere antallet bygningsbranner.