NRK Meny
Normal

Er dette nye Jarlsberg Travbane?

Et hotell, nye boliger og butikker rundt banen kan bli en realitet om noen år. – Vi må finne andre inntekter enn trav, sier daglig leder.

Nye Jarlsberg travbane

STORE PLANER: Dersom eierne av Jarlsberg Travbane får det som de vil, kan området rundt travbanen se helt annerledes ut om noen år. Eierne håper det vil kunne bringe med seg gode inntekter for travbanen.

Foto: B16 Arkitektur og Landskap AS.

Senest 11. februar i år kunne NRK fortelle at kun fire prosent av omsetningen på Jarlsberg Travbane kommer fra spillere som fysisk oppsøker banen for å spille.

Nå håper eierne av travbanen på bedre tider og flere nye inntektskilder.

Mulig Ullevål-kopi

Daglig leder ved Jarlsberg Travbane, Øystein Dahle, ser ned på arkitekttegningene som kalles «Ullevål-konseptet». Det vil si en arena i midten med bebyggelse rundt.

Øystein Dahle

VIDEREUTVIKLE TRAVBANEN: Håpet er at nye inntekter kan bidra til å få på plass moderne fasiliteter på travbanen, forklarer daglig leder ved Jarlsberg Travbane, Øystein Dahle.

Foto: Jarlsberg travbane

– Vi ser for oss at det kan bli plass til flere næringer her, men vi vil ikke prøve å konkurrere med Tønsberg sentrum, understreker Dahle.

Målet er at inntektene fra næringen skal brukes til å videreutvikle og oppgradere travbanen.

– Vi ønsker å få på plass nye publikumsfasiliteter, slik at vi kan bli et godt alternativ for videre travkjøring på Jarlsberg. Vi vil sikre travsporten i Vestfold for fremtiden.

Vil øke interessen

Eierne ønsker å benytte områder som ligger under asfalt, og vil ikke bryte opp «jomfruelig mark», som Dahle kaller det.

– Vi skulle gjerne hatt på plass det nye tilbudet allerede i går. Målet er å komme videre med planleggingen, som vi anslår vi vil bruke rundt 1–2 år på, sier Dahle.

Slik det ser ut i dag, er det bilforretninger og en dagligvarebutikk som ligger nært inntil travbanen. Ifølge Dahle har de allerede flere virksomheter som banker på og vil være med i den videre utviklingen.

Jarlsberg travbane

DAGENS TRAVBANE: Slik ser det ut på Jarlsberg Travbane i 2016.

Foto: Jan Gulliksen / NRK

– Har god dialog

Næringssjef i Tønsberg kommune, Øystein Sandtrø, bekrefter at både kommunen og fylkeskommunen er i dialog med travbanen om planene.

– Travbanen prøver å finne lønnsomme og gode løsninger som kan komme samfunnet til gode, sier Sandtrø.

Partene har nylig vært i møte, og det er ventet at en tilbakemelding fra kommunen vil foreligge innen 14 dager.