NRK Meny
Normal

Konsertarrangør: – Har aldri vært i nærheten av liknende

Sikkerhetstiltakene rundt Marcus og Martinus-konsert er mange.

Marcus og Martinus på Sommerfesten 2016

Marcus og Martinus får mye oppmerksomhet. (her fra en konsert tidligere i sommer)

Foto: Frode Berg / NRK

Torsdag kommer Marcus og Martinus til konsertlokalet Foynhagen i Tønsberg. Interessen er stor og 1400 billetter ble revet vekk.

– Vi solgte ut billettene på to minutter, og forstod allerede da at de var litt ekstra, sier daglig leder i Foynhagen, Jon Terje Johnsen, til NRK.

På grunn av all oppmerksomheten rundt tenåringsidolene, har arrangørene sett seg nødt til å ha ekstra sikkerhetstiltak på brygga i Tønsberg under denne konserten enn ellers.

Tas på alvor

Tidligere i sommer har blant annet verdenskjente Nico og Vinz, og Madcon hatt konsert i Foynhagen, men sikkerhetstiltakene har aldri vært så mange som når 14-åringene fra Nordland kommer.

– Vi har ikke vært i nærheten. Dette tas veldig alvorlig. Det er fordi det er snakk om barn og barnefamilier, og at det er et ganske stor hysteri rundt bandet, sier Johnsen.

Gjerdes inne og stenger restauranten

De har lagt ut færre billetter for salg enn de vanligvis gjør, hele området skal gjerdes inn og vakter blir plassert langs gjerdene på konsertdagen. Også restauranten i tilknytning til konsertområdet kommer til å stenges i god tid før konserten – kun de med konsertbilletter slipper inn.

Arrangørens oppfordring er at dem som ikke har billetter, ikke kommer til Foynhagen denne dagen.

– Ut ifra hvor mange henvendelser vi får angående billetter, var både politiet og vi litt redde for at det ville dukke opp mange med håp om å se dem. Derfor gjerder vi inn hele området vårt. Da får en ikke med seg noe uten billetter, sier Johnsen.

– Marcus og Martinius kommer heller ikke til å være synlige i bybildet. Det er ingen som kommer til å se dem dagen før, på dagen, dagen etter eller til og fra konserten, fortsetter han.

Den daglige lederen føler seg sikker på at de, sammen med politiet, har funnet en god plan som gjør at alle er trygge, og kan ha en fin kveld.

– Vi vil være på den sikre siden og har hatt møter med politiet. Vi føler at vi har dette under kontroll, sier Johnsen.

– Sikkerheten blir maksimert

Marcus og Martinus-manager Jon F. Leiulfsrud sier at han er fornøyd med sikkerhetsgrepene.

– Vi opplever ganske ofte om dagen at sikkerheten blir maksimert, fordi det kommer så mange som det gjør, men også fordi publikum til Marcus og Martinus er uvanlig unge til å være på så store arenaer, sier Leiulfsrud.

Det er viktig at alle arrangører tar sikkerhet på alvor av denne grunn, mener han.

– Og det høres ut som Foynhagen har forberedt seg veldig godt.