NRK Meny
Normal

Aksjon utenfor Nøtterøy er avsluttet

Fergefører meldte ifra om en lysende lommelykt på et isflak.

Aksjon etter melding om en lommelykt som lå på isen på Nøtterøy

Det var mye slush i vannet der nødetatene hadde en aksjon onsdag morgen, og Hovedredningssentralen opplyser at det ikke er noe som tyder på at isen var sterk nok til at noen kan ha gått på den.

Foto: Henrik Bøe / NRK

Onsdag morgen rykket nødetatene, Kystvakta, dykkere og et Sea King-helikopter, i samarbeid med Hovedredningssentralen, ut etter melding om en lommelykt som lå på isen og lyste sør for Håøya, mellom Tenvik og Veierland, utenfor Nøtterøy.

Det var en fergefører som meldte fra om lykta.

I 09-tiden opplyste politiet at den var funnet. De ba eieren om å ta kontakt, men fortsatte søket i området. Kort tid senere avsluttet de aksjonen.

– En innringer har sagt han i går klokken 21.45 så en lommelykt som lyste opp mot muligens noe arbeid på en båt ved Tenvik. Ut ifra det tenker vi at den lykta har blitt liggende igjen etter det arbeidet, sier politiets innsatsleder på stedet, Line Andresen Olstad og fortsetter:

– Vi har søkt godt i området nå, og vi har ingen annen indikasjon på at det er noen som er savnet, så da velger Hovedredningssentralen og politiet å avslutte.

Hovedredningssentralen opplyser at isen i området er sjekket, og at det ikke er noe som tyder på at noen kunne ha gått på isen.

Lommelykt som utløste aksjon ved Tenvik

Hovedredningssentralen opplyser at ting tyder på at lykta har blitt liggende igjen ved siden av båten etter arbeid på den tirsdag kveld, og drevet av gårde.

Foto: Henrik Bøe / NRK
Laster kart, vennligst vent...

Lommelykta ble funnet utenfor Håøya ved Tenvik.