NRK Meny
Normal

Stoppet med ti og en halv timers mellomrom

Med narkotika i blodet og et sverd i bilen. Nå må mannen i fengsel.

Sandefjord tingrett.

Mannen kom med en uforbeholden tilståelse i Sandefjord tingrett. (Arkivfoto)

Foto: Freddy Samson Fagerheim / NRK

En 36 år gammel mann er i Sandefjord tingrett dømt til 75 dager i fengsel for blant annet å ha kjørt i ruspåvirket tilstand. 45 dager av straffen er gjort ubetinget.

Mannen kolliderte i september i fjor med en lastebil på E 18 i Larvik, og en utvidet blodprøve viste at blodet inneholdt amfetamin, metamfetamin, diazepam, nitrazepam og alprazolam.

Ifølge dommen med en samlet påvirkningsgrad på over 1,2 i promille.

I bilen fant politiet også et sverd.

Kjørte i grøfta

Mannen sier selv at han hadde vært på fest, og innrømmer at han var påvirket av medikamenter. Han forklarte at han ikke følte seg påvirket da han kjørte i feil retning på en påkjøringsrampe og kolliderte lastebilen.

Mannen ble fratatt førerkortet på stedet.

Kun ti og en halv time senere var mannen ute og kjørte igjen. Denne gangen uten førerkort. På Sandefjordsveien kjørte han i grøfta. Han sier han ble redd, derfor ringte han politiet og meldte bilen stjålet.

Politiet tok en ny utvidet blodprøve, som viste at mannen fortsatt var påvirket av de samme stoffene.

Ga uforbeholden tilståelse

Da saken kom opp i Sandefjord tingrett, ga mannen en uforbeholden tilståelse. Dette mente retten var formildende, mens de i skjerpende retning la vekt på at mannens kjøring var svært trafikkfarlig.

I tillegg til fengselsstraffen ble mannen dømt til å betale en bot på 8000 kroner, samtidig som han ble fradømt retten til å kjøre bil i 5 år. Han må også, hvis han vil ha førerkort igjen, avlegge ny førerprøve.