NRK Meny
Normal

Håper på ny helsesøsterstilling

Stokke kommune kan få en ny hundreprosent helsesøsterstilling dersom kommunestyret stemmer for forslaget i kveld.

Helsesøster i Stokke, Bente Prydz

HÅPER PÅ JA: Ledende helsesøster i Stokke kommune, Bente Prydz, håper kommunestyret velger å si ja til å etablere en ny helsesøsterstilling i Stokke.

Foto: Henrik Bøe / NRK

Hovedutvalget for kultur samt omsorg og oppvekst har allerede gått inn for rådmannens forslag om å etablere en ny helsesøsterstilling.

Etterlengtet stilling

I dag er det travle dager for helsesøstrene i Stokke kommune, de er nødt til å bortprioriterte enkelte oppgaver som følge av de store arbeidsmengdene.

– Vi har valgt å fokusere mest på de aller minste, altså nyfødte som trenger oppfølging i form av vaksiner, forteller ledende helsesøster i Stokke kommune, Bente Prydz.

Tidligere var de stadig på besøk hos skolene, men dette skjer altfor sjeldent.

– Dersom vi får den nye stillingen så betyr det at vi har mulighet til å dra til alle skolene minst en gang i uka, det er et bedre tilbud enn vi noen gang har hatt, forklarer Prydz.

– Hvorfor har dere behov for denne stillingen?

– Vi får stadig flere oppgaver, enten det gjelder barn som har skilte foreldre, elever som ikke har det så godt på skolen, overvekt eller sliter med angst og depresjoner, i tillegg til vaksinering. Vi må også jobbe tett med lærere.

Viktig signal til innbyggerne

Prydz får støtte fra kommunalsjef Vidar Andersen, som også mener det er en viktig jobb som helsesøstrene utfører.

Vidar Andersen

POSITIVE SIGNALER: Kommunalsjef i Stokke, Vidar Andersen, tror kommunen sender ut gode signaler dersom kommunestyret sier ja til en ny helsesøsterstilling.

Foto: Per Foss / NRK

– Hvis kommunestyret går inn for å bruke penger på en ny helsesøsterstilling så sender det positive signaler til innbyggerne, tror Andersen.

– På hvilken måte?

–Det er alltid bra å investere dersom det er med på å gi barn en god oppvekst.

Andersen legger til at det er all grunn til å tro at kommunestyret vil stemme ja til forslaget.

Kommunestyremøtet holdes klokka 18 i kveld.