NRK Meny
Normal

Stjal øl for 100.000 kroner fra arbeidsgiveren sin

Mannen avtalte å gradvis skulle betale ned erstatningskravet fra arbeidsgiver. Denne avtalen fulgte han ikke, og det ble rettssak.

Sandefjord tingrett

Mann stjal flere tusen ølflasker fra arbeidsgiveren sin, ble dømt til fengsel i Sandefjord tingrett.

Foto: Freddy Samson Fagerheim / NRK

En 39 år gammel mann er i Sandefjord tingrett dømt til fengsel i 90 dager for å ha stjålet 4 752 ølflasker.

Han var ansatt ved Fjord Line AS, og hadde fått nøkler og ukontrollert adgang til tollageret til selskapet.

Stjal 198 kasser øl

En dag i desember 2015 stjal 39-åringen 198 kasser øl fra Fjord Line AS sitt tollager. Dette tilsvarer en verdi på mellom 90.000 og 100.000 kroner.

I dommen blir tyveriet ansett som stort, og det står at domfelte har sviktet tilliten arbeidsgiver hadde vist ham ved å gi han nøklene til tollageret.

39-åringen har tidligere fått muligheten til å avgjøre saken i konfliktrådet der de inngikk en avtale om at han gradvis skulle betale ned erstatningskravet fra arbeidsgiver.

Denne avtalen oppfylte han ikke, og saken ble sendt til politiet som tok ut tiltale i saken.

Kan sone i en ferie

Retten ble enige om at det skulle reageres med en deldom. 39-åringen har fortalt at han ønsket å starte i ny jobb, og retten la dette til grunn.

Retten la frem at den ubetingede delen av straffen derfor burde bli satt til 21 dager slik at han kunne sone i løpet av en ferie.

Han ble dømt til å betale saksomkostninger på 1 000 kroner, og fullbyrding av 69 dager av straffen utsettes med en prøvetid på to år.