NRK Meny
Normal

Stjal og kjørte ni biler

18-åringen kjørte blant annet fra Vestfold til Åndalsnes med en av de stjålne bilene. Nå må han betale for det med både fengsel- og samfunnsstraff.

I den ferske dommen fra Tønsberg tingrett er 18-åringen dømt til 60 dager i fengsel og 300 timer med samfunnsstraff for ugjerningene.

Kjørte som 17-åring

Den nå 18 år gamle mannen som nå er dømt har slitt med rus og bodd på flere institusjoner. Han har forsøkt å rømme fra sine midlertidige hjem mange ganger.

18-åringen har tidligere fått 45 dager med samfunnsstraff som følge av andre lovbrudd. Denne gangen var han tiltalt for ti ulike forbrytelser.

Blant annet låste han seg inn i boligen til en dame i Horten hvor han stjal 2000 kroner, en sekspakning med vørterøl, en trådløs telefon og diverse medisiner.

Etter dette fulgte flere innbrudd hvor særlig bilnøkler var interessant for den da 17 år gamle gutten. Han stjal flere biler som han kjørte sammen med kompiser.

Dro til Åndalsnes

Den unge mannen stjal blant annet bilnøkler fra ulåste garderobeskap på treningssentre.

Første turen gikk til Drammen i april 2014. Den neste turen var i en golfbil i Horten noen få dager senere.

Etter dette ble turene lengre, blant annet kjørte han fra Nøtterøy til Vestfossen, fra Råde i Østfold til Melsomvik og fra Tønsberg til Åndalsnes i Møre- og Romsdal.

I tillegg til den ulovlige bilkjøringa har 18-åringen oppgitt falsk personalia ved flere anledninger og utøvd vold mot en offentlig tjenestemann. Han har også brukt og oppbevart narkotiske stoffer.

18-åringen tilstod alt i retten. Han må i tillegg til fengselsstraffen betale 2000 kroner til statskassen og 2000 kroner til en av de fornærmede i saken.