NRK Meny
Normal

Satte en stopper i flyttingen

Til skolestart skulle Steinerskolen flytte sin videregående opplæring til Slottsfjellskolen fra Vestskogen, men et avslag fra fylkesmannen har satt en midlertidig stopp for det.

Thomas Johnsen

Flytteprosessen er i gang og daglig leder ved Steinerskolen i Vestfold håper å få en godkjenning på plass før skolestart.

Foto: HINA ASLAM / NRK

15. juli, midt i flytteprosessen, kom avslaget fra fylkesmannen.

– Dette er trist. Vi fikk signaler fra Fylkesmannen i Vestfold om at søknaden ville bli godkjent, sier daglig leder ved Steinerskolen i Vestfold, Thomas Johnsen.

– Derfor satte vi i gang å legge planer om å flytte til skolestart og er nå midt i flytteprosessen, sier han.

Steinerskolen i Vestfold har siden 1985 tilbudt både grunnskole og videregående opplæring, og har holdt til Vestskogen i Nøtterøy kommune.

Tolker loven forskjellig

Striden går ut på at partene har tolket lovkravet på forskjellige måter, forteller Johnsen.

Det er en bestemmelse i friskoleloven som skaper forvirring.

Steinerskolen

Her ønsker Steinerskolen i Vestfold å flytte sin videregående opplæring.

Foto: HINA ASLAM / NRK

Ifølge en e-post til skolen mener Utdanningsdirektoratet at det er for stor geografisk avstand mellom skoleanlegget på Vestskogen og til det nye bygget skolen ønsker å flytte videregående opplæring til.

De ser på de ulike avdelingene som ett skoleanlegg.

Gro Jeanette Lind

Saken er nå hos Utdanningsdirektoratet. Fungerende avdelingsleder for juridisk avdeling Guro Jeanette Lind sier at de skal se på saken i uke 31.

Foto: Utdanningsdirektoratet / Utdanningsdirektoratet

Skolen mener at de har to separerte godkjenninger, en for grunnskolen og en for videregående opplæring.

– Med en slik godkjenning er det mulig og det er bedre for elevene dersom vi flytter undervisningen til Tønsberg sentrum, sier Johnsen.

Saken er under behandling

Saken er nå hos Utdanningsdirektoratet. Det bekrefter fungerende avdelingsleder for juridisk avdeling i Utdanningsdirektoratet, Guro Jeanette Lind.

Thomas Johnsen

Thomas Johnsen venter på en avklaring fra Utdanningsdirektoratet.

Foto: HINA ASLAM / NRK

– Men hvor store disse avstandene skal være, står det ingenting om i lovverket, sier Lind.

Utdanningsdirektoratet vil komme med en endelig avklaring i uke 31, og sier at det er lite de kan si nå før saksbehandlingen er ferdig.

Møt opp på Slottsfjellskolen

Daglig leder ved Steinerskolen sier at uansett hva som skjer så har de gamle lokaler på Vestskogen som kan bli tatt i bruk igjen.

– Alle nye og gamle elever møter opp på Slottsfjellskolen den 15. august og jeg håper på at vi har en godkjenning på plass da, sier Johnsen.