NRK Meny
Normal

Startet kronerulling for ransofferet Kjell

Kjell (83) ble brutalt overfalt og ranet for 5000 kroner. Forsikringsselskapet tar 3000 kroner i egenandel. Nå har Therese satt i gang kronerulling i håp om å kunne gi Kjell alle pengene tilbake.

Therese Askerød

Therese Askerød håper å kunne gi Kjell Rørdam de tre tusen kronene han ikke får igjen fra forsikringsselskapet.

Foto: Privat

Therese Askerud fra Tønsberg er opprørt og provosert.

– Det er lite som er mer opprørende enn når forsvarsløse mennesker blir rammet for blind vold, sier Therese og tenker spesielt på det ferskeste eksempelet.

En tier her og en tier der

83 år gamle Kjell Rørdam ble overfalt på midt på dagen i Oslo. Raneren slo ham ned, og stakk av gårde med 5000 kroner. Når han kontaktet forsikringsselskapet sitt fikk han beskjed om at han må betale en egenandel på 3000 kroner for å få pengene tilbake.

– Det er urimelig. Når en blir ranet, og så blir en belastet med en egenandel på 3000 kroner. Det synes jeg rett og slett er urimelig. Jeg fikk beskjed om at jeg bare får dekket 2000 kroner, sa Rørdam til VG på mandag.

83-åringen har en basis-reiseforsikring, som kun gjelder når man er på reise og overnatter. Det er forklaringen forsikringsselskapet har gitt. Dette er for øvrig vanlig praksis hos forsikringsselskapene.

Etter et halvt døgn, sto det 1740 kroner på kontoen tilegnet Kjell.

Etter et halvt døgn, sto det 1740 kroner på kontoen tilegnet Kjell.

Foto: Privat

Therese Askerud har lest om saken, vært opprørt og snakket med venner om det. Mandag ettermiddag startet hun en kronerulling for Kjell på Facebook. Hun har oppfordret venner, kjente og ukjente til å bidra med 10 kroner hver.

– En tier er ikke så mye, vi bruker mer på is hver dag. Får vi inn nok tiere, vil det kanskje bety at Kjell får en viss oppreisning, sier Therese som mener at i nabolaget Norge er det naturlig å hjelpe hverandre.

Pengene ruller inn, men ...

Et døgn etter at Therese startet gruppen, er målet nesten nådd. 2970 kroner står på kontoen som er tilegnet Kjell i skrivende stund. Therese er overveldet over hvor raskt det har gått.

– For en giverglede, jeg er så imponert og rørt.

Dersom det kommer mer enn 3000 kroner, og det gjør det nok, har Therese i samråd med flere av giverne bestemt seg for at resten av pengene skal gå til landsforeningen for Voldsofre.

Og det kan se ut som om det er dit pengene skal gå. For når NRK.no får tak i Kjell Rørdam, kan han fortelle at alt har ordnet seg. Forsikringsselskapet til Rørdam, Jernbanens bank- og forsikring, har snudd og gir ham hele beløpet.

– Så jeg er veldig fornøyd i dag jeg altså. Men det var jo fryktelig hyggelig av alle de som har avsett noen kroner, men da håper jeg de finner et godt formål å gi dem til, sier den spreke 83-åringen som på tross av den siste ukens hendelser har vært i full aktivitet i dag, med hagearbeid og gulvsliping.