NRK Meny
Normal

Starter sommerbåt på fredag

Førstkommende fredag starter sommeren for MS Viksfjord. Da settes den Larvik-baserte passasjerbåten inn i trafikk mellom Fiskebrygga i Tønsberg og Østre Bolæren.

MS Viksfjord

MS Viksfjord ble bygd den gang båter så ut som båter, og det betyr at det er god plass om bord, sier skipper Jan Borgen.

Foto: Jan Borgen

Tidligere var det Flybåten som hadde konsesjon på strekningen. I år er det skipper Jan Borgen og MS Viksfjord som har fått anbudet. Det gleder Borgen seg til å komme i gang med.

– Jeg ser fram til å prøve å gi et godt tilbud til de som vil være med oss ut på fjorden.

Gikk nordpå tidligere

MS Viksfjord er en passasjerbåt med sertifikat for 72 passasjerer. Tidligere har den gått i rute på Helgelandskysten og i Vesterålen, men de ti siste årene har den seilt turer med utgangspunkt i Stavern og Larvik. Det har vært et populært tilbud, sier Borgen.

– Vi har hatt med folk som ikke har vært på sjøen på mange år, og vi opplever ofte at folk i nærområdet som får besøk tar med gjestene på båttur. Nå blir det spennende å se hvordan oppslutningen blir om den nye båtruta.

Har kjørt opp ruta

Borgen har for så vidt tjuvstartet med rutetrafikk mellom Tønsberg og Østre Bolæren, for siden 7. april har skipper Jan Borgen fraktet leirskoleelever til og fra den populære øya i Nøtterøy-skjærgården.

– Så nå har vi kjørt opp ruta og føler oss kjent med den.

For fullt fra St. Hans

Sommersesongen starter forsiktig på fredag, med turer fredager, lørdager og søndager. Fra St. Hans starter høysesongen med rutetrafikk fra morgen til kveld sju dager i uka.

Det er Vestviken Kollektivtrafikk som har undertegnet avtalen med MS Viksfjord i år, og det er opsjon på forlengelse av avtalen med et år. Vestfold fylkeskommune støtter rutetilbudet med 1 million kroner i 2015.